Τα μέτρα στήριξης των σωματείων

Οι αντιδράσεις για το Προπονητικό και το διαγωνισμό «Συντήρησης χώρων πρασίνου»

Μέτρα στήριξης προτείνει ο συνδυασμός του Δημήτρη Λερογιάννη «Αλλαγή Πορείας» στα σωματεία του Δήμου Καρπενησίου που έχουν πληγεί από τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ως αποτέλεσμα να μείνουν για αρκετό διάστημα εκτός γηπέδων.

Από τις 10 Μαΐου μετά από απόφαση του αρμοδίου υπουργείου, αθλητές και προπονητές επιστρέφουν στα γήπεδα. Από τη μεριά του ο Δημήτρης Λερογιάννης και η αντιπολίτευση τονίζοντας ότι ο αθλητισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνίας και μοναδική διέξοδος για τους νέους της δικής μας περιοχής, πρότεινε ο Δήμος να μην δεχθεί από τα σωματεία που κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, να πληρώσουν τα ποσά που τους αναλογούν μέχρι τέλος του 2021. Αναφέρουν μάλιστα το εξής: «Το ποσό για το Δήμο μπορεί να είναι μικρό, αλλά για τα μικρά (σε οικονομικά μεγέθη) σωματεία του Δήμου μας είναι σίγουρα μια σημαντική βοήθεια ώστε να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στα δύσκολα δεδομένα της περιόδου που διανύουμε».

Οι αντιδράσεις στην συνεδρίαση

Ερωτήματα προκαλεί, όπως αναφέρει η αντιπολίτευση, η στάση του Δήμου Καρπενησίου σχετικά με την προσφορά (έκπτωση 3%) ενδιαφερόμενου που κυρώθηκε για το έργο “Συντήρηση χώρων πρασίνου για τις ομάδες Α και Γ προϋπολογισμού 32.230,00€”, ως οικονομικά μη συμφέρουσα για το Δήμο και το έργο επαναδημοπρατήθηκε. Η Αντιπολίτευση συμφώνησε με την κίνηση του Δήμου όμως οι ίδιοι αναφέρουν το εξής: «Δεν μας απάντησε όμως ο Δήμαρχος σε ερώτημά μας γιατί αυτό δεν συνέβαινε και σε προηγούμενες χρονιές που η προσφορά ενδιαφερόμενου, με έκπτωση 2%, κρίνονταν δεκτή και οικονομικά συμφέρουσα για το Δήμο. Σήμερα, που λαμβάνουμε την απόφαση επαναδημοπράτησης του έργου (2ο θέμα 23ης συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής) επανερχόμαστε και επαναφέρουμε το ίδιο ερώτημα, ελπίζοντας αυτή τη φορά να μας δοθεί κάποια απάντηση». Στο σχολιασμό της Αντιπολίτευσης τέθηκε και το θέμα της ρευματοδότησης του Προπονητικού Κέντρου Καρπενησίου. Ο συνδυασμός Λερογιάννη αναφέρει για το θέμα: «δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την τεράστια καθυστέρηση πραγματοποίησης της ρευματοδότησης του Προπονητικού Κέντρου. Αφού σε δηλώσεις του ο ίδιος ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί ότι το συγκεκριμένο θέμα θα επιλυόταν σε διάστημα ολίγων ημερών. Η πραγματικότητα όμως είναι μπορεί να χρειαστεί η πάροδος μηνών μέχρι να γίνει το αυτονόητο… Ευχόμαστε αυτή η εξέλιξη να μην επηρεάσει περισσότερο την ήδη βεβαρημένη κατάσταση που επικρατεί στο Προπονητικό Κέντρο, αφού η περίοδος αναζήτησης κέντρου προετοιμασίας από τις ομάδες έχει ήδη ξεκινήσει».