Νέα σχολική χρονιά στην Ευρυτανία. Όλο το ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση

3616

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε για τους 1.641 μαθητές της Ευρυτανίας

Ελλείψεις εκπαιδευτικών σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

Με 1.641 μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά 2018-2019. Με το κουδούνι να χτυπά για τα δημοτικά στις 9:15 π.μ. και για τα Γυμνάσια και Λύκεια στις 10:00 π.μ παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς συγκεντρώθηκαν για τον αγιασμό στον προαύλιο χώρο των  σχολικών μονάδων του νομού. Παρούσα ήταν όλη η πολιτική και θρησκευτική ηγεσία στα σχολεία του νομού, δίνοντας ευχές σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για καλή χρονιά.


 

Στο Καρπενήσι για τον αγιασμό ο Βουλευτής Ευρυτανίας

Ο Βουλευτής Ευρυτανίας, κ. Κώστας Κοντογεώργος με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρευρέθηκε στον αγιασμό στο 3ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο και στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο και στο ΕΠΑΛ Καρπενησίου. Ο καθιερωμένος αγιασμός του 1ου Γυμνασίου, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ δεν πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Δημόσια Βασικής Βιβλιοθήκης αλλά στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου λόγω των εργασιών ανάπλασης που πραγματοποιούνται στην πλευρά του αμφιθεάτρου.

 

 

 

 


Ο αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Αγράφων παρουσία του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου

Αξιοσημείωτη ήταν η επιλογή του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου να παρευρεθεί φέτος σε σχολεία του Δήμου Αγράφων, με τις ευχές του οποίου ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές σχολικών μονάδων του Δήμου.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό στα σχολεία της Δυτικής Φραγκίστας, της Κρέντης και του Κερασοχωρίου. Στους αγιασμούς παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γεώργιος Κίτσιος, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βάσω Φεγγούλη και Λεωνίδας Τελώνης, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευρυτανίας κ. Θανάσης Τσαπρούνης.

Στις 9 το πρωί της Τρίτης, στο προαύλιο του ΕΠΑΛ της Δυτικής Φραγκίστας συγκεντρώθηκαν όλοι οι μαθητές των σχολικών μονάδων, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και ΕΠΑΛ και τελέστηκε ο Αγιασμός.

Στις 10.00 π.μ. τελέστηκε ο Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κρέντης και στις 10.30 π.μ. στο Γυμνάσιο – Λ.Τ. Κερασοχωρίου.

Ο Δήμαρχος Αγράφων, αφού ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή σχολική χρονιά ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Γεώργιο για την παρουσία του και τόνισε πως είναι ιδιαίτερη τιμή, καθώς για πρώτη φορά ο Μητροπολίτης, ευλογεί την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε σχολεία του Δήμου Αγράφων.

Στους μαθητές ευχήθηκε και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας κ. Τσαπρούνης, καθώς και οι διευθυντές του κάθε σχολείου.

Οι Αντιδήμαρχοι κ. Αποστόλης Μάκκας, κ. Στέφανος Τσιαμάκης και κ. Κώστας Τάκης βρέθηκαν στους αγιασμούς των σχολικών μονάδων Ραπτοπούλου, Γρανίτσας και Δάφνης αντίστοιχα.

Πρώτο κουδούνι χτύπησε και για τους μαθητές των σχολείων της Παλαιοκατούνας, της Βαλαώρας, της Δαφνούλας και των Αγράφων, στα οποία λειτουργούν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Να σημειωθεί πως η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς δεν υπάρχει κανένα κενό στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγράφων, ενώ τα κενά στα Γυμνάσια και Λύκεια είναι ελάχιστα, τα οποία θα καλυφθούν άμεσα, όπως τόνισε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευρυτανίας κ. Λουκάς Δημητρίου

 

πάνω: Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου στα σχολρία των Αγράφων για τον αγιασμό
δίπλα : Ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ραπτοπούλου

 

 

 

 

 

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Σχολείο Καρπενησίου
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Σχολείο Καρπενησίου
3ο δημοτικο Σχολείο Καρπενησίου

 

 

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Σχολείο Καρπενησίου