Και αφού λάβαμε τις εορταστικές ευχές μας από τους άρχοντες του τόπου μας για μια καλύτερη χρονιά που μας αξίζει και για πολλούς λόγους για να χαμογελάμε, ας επιστρέψουμε στην πραγματικότητα με την οποία υποδεχτήκαμε το 2023. Απογοήτευση, καχυποψία και γκρίνια, το τρίπτυχο της σημερινής κατάστασης απ’ όπου και να το πιάσεις. Στον απόηχο λοιπόν των φετινών εορτών, με την επανεκκίνηση που έφεραν οι επισκέπτες στις τοπικές επιχειρήσεις και ανάμεσα στα θετικά σχόλιά τους για τη διαμονή, την εστίαση και την φιλοξενία εν γένει των ντόπιων, δυστυχώς υπήρχαν και πολύ σοβαρά προβλήματα που προκάλεσαν τη δυσαρέσκειά τους. Προβλήματα που έχουν επισημανθεί ούτε μια, ούτε δυο φορές στους ιθύνοντες, προβλήματα που μπορεί να μην έχουν να κάνουν με αστρονομικά κονδύλια για εργολαβίες και ασφαλτοστρώσεις, και ούτε να αφορούν μεγάλα ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά είναι αυτά που φανερώνουν την ουσία του να νοιάζεσαι για τον τόπο που διοικείς πραγματικά και όχι μόνο όταν στις αναρτήσεις σου υπάρχουν πολλά μηδενικά και βραβεύσεις, επί βραβεύσεων.

Ενδεικτικά ας ξεκινήσουμε από το γεμάτο άπειρα σκουπίδια οδικό δίκτυο των κεντρικών δρόμων, ευθύνης της Περιφέρειας Στερεάς και τοπικά της ΠΕ Ευρυτανίας. Από Λαμία – Καρπενήσι σε όλο το δίκτυο αριστερά και δεξιά του δρόμου, άπειρα σκουπίδια, πουθενά κάδοι για στάθμευση των διερχόμενων οχημάτων, πουθενά ενημερωτικές πινακίδες για την σπουδαιότητα διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος, που εδώ μάλιστα στην Ευρυτανία καυχιόμαστε ότι είναι από τα πιο καθαρά στην Ευρώπη. Δυστυχώς οι εικόνες ντροπής έντονες και στο κομμάτι του δρόμου της Ποταμιάς, με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε όλο το νομό.

Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης και στο δίκτυο μονοπατιών και κυρίως των πιο προσβάσιμων στο μέσο επισκέπτη, με κορύφωση στο μονοπάτι της Μαύρης Σπηλιάς που δυστυχώς έχει αρχίσει να γεμίζει σκουπίδια, αφού δεν υπάρχει πουθενά πρόνοια προστασίας του, από τους εκατοντάδες πια επισκέπτες. Και το χειρότερο έλλειψη συντήρησης με τα ετοιμόρροπα ξύλινα γεφυράκια του, σπασμένα και ξεχαρβαλωμένα, χωρίς επίβλεψη μηχανικού, να σε κάνουν να προσεύχεσαι να μην θρηνήσουμε κανένα θύμα. Ο Δήμος Καρπενησίου οφείλει άμεσα να προλάβει να διορθώσει την κατάσταση, πριν είναι πολύ αργά και έχουμε την απώλεια κάποιας ανθρώπινης ζωής ή κάποιον σοβαρό τραυματισμό, που εκτός από την τραγικότητα του γεγονότος, καταλαβαίνουμε όλοι τι αντίκτυπο θα είχε αυτό στον τόπο μας.

Και πως να μην αναφερθεί κανείς στις δεκάδες διαμαρτυρίες επισκεπτών που επέλεξαν να ηρεμίσουν και να απολαύσουν την φύση της περιοχής με μια πεζοπορία ή κάνοντας ιππασία και αντίκρισαν τους καθόλα νόμιμους κυνηγούς του νομού με τις καραμπίνες παραμάζωμα, να ψάχνουν το θήραμά τους ανάμεσα σε πεζοπόρους, μεγάλους και μικρά παιδιά. Ευτυχώς που ο Βουλευτής Ευρυτανίας είναι και μέλος του Κυνηγητικού Συλλόγου Ευρυτανίας και θα επιληφθεί άμεσα για τη λύση του προβλήματος, πριν θρηνήσουμε κανένα θύμα κατά λάθος φυσικά, όπως αρκετές φορές βέβαια έχει συμβεί στο παρελθόν στον τόπο μας. Αυτά γι αρχή.! Καλή Χρονιά στο τρίπτυχο αποτυχίας!