Ένα τραγικό γεγονός συντάραξε την Τοπική Κοινότητα Γρανίτσας Δήμου Αγράφων και την ευρύτερη περιοχή, το απόγευμα της Δευτέρας 14 Αυγούστου 2023. Νεκρός έπεσε 58χρονος άνδρας από το χέρι του ίδιου του του αδελφού, ύστερα από καυγά, βυθίζοντας στο πένθος το χωριό παραμονή της μεγάλης γιορτής του Δεκαπενταύγουστου.

Το χρονικό

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τις μαρτυρίες των γειτόνων από τα γύρω σπίτια, από το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Αυγούστου είχε στηθεί γλέντι στο πατρικό σπίτι των δύο αδελφών, παρουσία φίλων και συγγενών. Αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας και ενώ το γλέντι συνεχιζόταν, σημειώθηκε μεταξύ των δύο αδελφών έντονος διαπληκτισμός, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στη συνέχεια ακούστηκαν πυροβολισμοί και φωνές. Ο 50χρονος άνδρας οικοδόμος στο επάγγελμα, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα βγήκε από το σπίτι, έβγαλε καραμπίνα και πυροβόλησε το άλογο του αδερφού του, κτηνοτρόφου στο επάγγελμα και στη συνέχεια τον αδελφό του, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο με δύο τραύματα στο στήθος. Στο σημείο έφτασαν το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, που προσπάθησε μάταια να κρατήσει στην ζωή τον άτυχο 58χρονο, αλλά και αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου όπου συνέλαβαν το δράστη. Για το συμβάν έχει ενημερωθεί η Ιατροδικαστική Υπηρεσία, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου. Ο δράστης αρχικά προσπάθησε να διαφύγει, αλλά τελικά παραδόθηκε μόνος του στις αρχές.

Ακύρωσε το πανηγύρι ο Σύλλογος λόγω πένθους

Λόγω της ανείπωτης τραγωδίας τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρανιτσιωτών αποφάσισαν την ακύρωση της καθιερωμένης θρησκευτικής πανήγυρης στη θέση «Πλατανιάς», που κάθε χρόνο συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου, σεβόμενοι την οικογένεια του εκλιπόντος και εκφράζοντας τα θερμά τους συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή τους.