Όλο και περισσότερες νέες υποψηφιότητες προστίθενται στον συνδυασμό του Αλέξη Καρδαμπίκη, με ανθρώπους που έχουν καταγωγή από την Ευρυτανία, είτε ζουν μόνιμα σε αυτή και έχουν ως κύριο στόχο τη βελτίωση του τρόπου ζωής των πολιτών και την ανάπτυξη των Αγράφων, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αγράφων.

Αυτή τη φορά στο ψηφοδέλτιο του κ. Καρδαμπίκη εντάσσεται η κα Αγορία Μπακογιάννη. Η κα Μπακογιάννη κατάγεται από την ιστορική Βίνιανη. Έχει σπουδάσει ψυχολογία και από το 2019 είναι Πρόεδρος της “Αξίας Ζωής” ΑΜΚΕ (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) την οποία ίδρυσε στη μνήμη της μητέρας της Μαρίας Μπακογιάννη, με σκοπό τη στήριξη ελληνικών οικογενειών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας αλλά και άστεγους συνανθρώπους μας. Ο κ. Καρδαμπίκης ανέφερε τα εξής για την ίδια «Άλλη μια άφθαρτη και μαχητική προσωπικότητα συστρατεύεται μαζί μας ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος για πρώτη φορά, με τον συνδυασμό: “ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ”.Η Αγορία είναι μία δυναμική γυναίκα που η επικοινωνιακή της ικανότητα και το πάθος της να δει τον τόπο της να ευημερεί, την οδήγησαν στην απόφαση της να συμβάλλει και να ενισχύσει σημαντικά την κοινή μας προσπάθεια. Την αγάπη της για τα Άγραφα την εμφύσησε ο πατέρας της Νίκος Μπακογιάννης ο οποίος μέχρι το τέλος της ζωής του αγωνίστηκε για τον τόπο του. Αγορία, καλωσόρισες στην μεγάλη αυτοδιοικητική μας ομάδα! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!»

Κώστας Βλάχος και Κώστας Ρεσίτης

Δύο σημαντικές υποψηφιότητες, όπως τις χαρακτηρίζει ο κ. Καρδαμπίκης στον συνδυασμό: “ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ” προστίθενται «με μοναδικό και αδιαπραγμάτευτο κίνητρο την αγάπη για τον τόπο που μεγάλωσαν, αλλά και την πεποίθηση τους πως στο επίκεντρο του σχεδιασμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλει να είναι ο άνθρωπος και το περιβάλλον στο οποίο ζει, δημιουργεί και εργάζεται» συμπληρώνει. Ο Κώστας Βλάχος θέτει υποψηφιότητα ως Πρόεδρος της Κοινότητας Σιβίστας- Χρύσοβας και ο Κώστας Ρεσίτης ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αγράφων. Ο Κώστας Βλάχος κατάγεται από τα Χρύσοβα Ευρυτανίας, είναι παντρεμένος με την Φαίδρα Φούκα και πατέρας τριών παιδιών. Ο κ. Βλάχος έχει πλούσια αυτοδιοικητική, κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Εξελέγη Πρόεδρος της Κοινότητας Σιβίστας το 1994. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ιλίου Αττικής για δύο θητείες. Επίσης ήταν μέλος του Σωματείου από διάφορες θέσεις ευθύνης από το 2001 έως τις αρχές του 2023. Μέλος και εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ.ΟΤΑ) καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσιακής θητείας του. Στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές του 2023, θέτει υποψηφιότητα ως Πρόεδρος της κοινότητας Σιβίστας-Χρύσοβα. Επίσης ο Κωνσταντίνος Ρεσίτης είναι γιος του ιερέως Βασιλείου Ρεσίτη, πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Ιωάννα Μαλτέζου και πατέρας 6 παιδιών. Διοικητικός Υπάλληλος του Δήμου Αρταίων από το έτος 2001 σε διάφορες θέσεις ευθύνης. Ο κ. Ρεσίτης εξελέγη Πρόεδρος της Κοινότητας Χρυσόβων- Σιβίστης το έτος 2010. Δήλωσε πως μοναδικό και αδιαπραγμάτευτο κίνητρο του να εκθέσει τον εαυτό του ως υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο είναι η αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε και από τον οποίο, δε λείπει ποτέ. Ο Αλέξης Καρδαμπίκης καλωσόρισε τους υποψηφίους του λέγοντας τα εξής: «Και οι δύο υποψήφιοι έχουν μεγάλη διάθεση να προσφέρουν με τις δυνατότητες, τις γνώσεις και την εμπειρία που έχουν αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια με την ενασχόλησή τους με τα κοινά. Φίλοι μου, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!! Ο τόπος μας σας χρειάζεται εξίσου και τους δυο!!!»