Συνεχίζονται οι έλεγχοι των αστυνομικών

6 οι παραβάσεις μέχρι στιγμής

Τι γίνεται με τα χωριά της Ευρυτανίας;

Σε συνεχείς ελέγχους βρίσκονται οι αστυνομικοί, τόσο στο Καρπενήσι, όσο και στα χωριά της Ευρυτανίας με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Μέχρι στιγμής λίγοι είναι οι παραβάτες, συνολικά έξι (6) στον αριθμό, οι οποίοι έλαβαν και τα αντίστοιχα μέτρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ευρυτανικού Παλμού. Συγκεκριμένα, σε επικοινωνία μας με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Ευρυτανίας κ. Κοσμά Τσιαμάκη μας ενημέρωσε ότι οι έλεγχοι των αστυνομικών συνεχίζονται κανονικά, ενώ έχουν εντοπιστεί μερικοί παραβάτες, με αποτέλεσμα να λάβουν και τα αντίστοιχα πρόστιμα. Το θετικό είναι ότι ο αριθμός των παραβατών είναι πολύ μικρός. Ο ίδιος χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «ο κόσμος έχει συμμορφωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, όλοι οι καρπενησιώτες έχουν κλειστεί στα σπίτια τους. Είναι ένα θέμα που αφορά την υγεία των πολιτών». Μεγάλη λοιπόν όπως φαίνεται είναι η υπακοή των πολιτών στα μέτρα της Κυβέρνησης, χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις καθώς πρόκειται για το κοινό καλό σύμφωνα με τον κ. Τσιαμάκη. Όσον αφορά τα χωριά ο κ. Τσιαμάκης μας διαβεβαίωσε ότι «έλεγχοι υπάρχουν και στα χωριά με την αστυνομία να είναι εν κινήσει». Τι γίνεται όμως με την μετακίνηση των ανθρώπων που θέλουν να μεταβούν στα χωράφια και στα κοπάδια τους; Ο κ. Τσιαμάκης αναφέρει ότι «για τους παππούδες και τις γιαγιάδες που θέλουν να πάνε στις αγροτικές του εργασίες, θα  πρέπει να έχουν μαζί τους μια χειρόγραφη υπεύθυνη δήλωση που να δηλώνει ότι πάνε για εργασία. Βέβαια θα πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις τους για λόγους υγείας».

Από την πρώτη στιγμή εφαρμογής των μέτρων, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ευρυτανίας, όσον αφορά στο Καρπενήσι αλλά και την Ευρυτανία γενικότερα, μας ενημέρωσε ότι από την προηγούμενη Δευτέρα οι αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους και ότι θα υπάρξουν αυτόφωρα και πρόστιμα τσουχτερά για όποιον δε διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα. Συγκεκριμένα ανέφερε για το εν λόγω μέτρο «Κρίνονται ζωές και εμείς πρέπει να εφαρμόσουμε το νόμο. Είναι θέμα ζωής. Είναι οι παππούδες, οι γιαγιάδες μας, οι γονείς μας. Για μερικούς που δεν υπακούουν δε θα ρισκάρουμε να κινδυνεύσουν ζωές. Είμαστε ελεγκτές της πολιτείας. Κάνουμε τη δουλειά μας με υπευθυνότητα, έχουμε υψηλό αίσθημα ευθύνης. Είμαστε εδώ για να δώσουμε μια μάχη και θα την κερδίσουμε». Ενώ σχετικά με τα χωριά της Ευρυτανίας και του ελέγχους δήλωσε «Σχετικά με τα χωριά οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας γνωρίζουν τι γίνεται στον κόσμο, θα δοθούν και οι ανάλογες οδηγίες από τους αστυνομικούς προς όλους. Οι πολίτες να πηγαίνουν μόνο όπου είναι απαραίτητο. Για να συμπληρώνουν την απαραίτητη βεβαίωση μπορούν να βοηθηθούν από ανίψια και παιδιά. Θα υπάρξει και εκεί έλεγχος».

Με τηλεφωνικά ραντεβού η βοήθεια από τους αστυνομικούς

Ο κ. Τσιαμάκης αναφέρθηκε ακόμη και στη βοήθεια των αστυνομικών προς τους πολίτες για οτιδήποτε χρειαστούν. Σε καμία περίπτωση όμως δε θα επιτραπούν οι άσκοπες επισκέψεις στο αστυνομικό τμήμα. Έχουν μάλιστα πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες απολυμάνσεις, τόσο στα κτίριο της αστυνομίας, όσο και στα οχήματα πρώτης γραμμής των αστυνομικών. Ο ίδιος τόνισε ότι σύντομα θα ακολουθήσει και απολύμανση στο κτίριο της αστυνομίας στο Κερασοχώρι. Ο κ. Τσιαμάκης συνέχισε λέγοντας «Έχουμε εφοδιαστεί με μάσκες και αντισηπτικά όσο μπορούμε. Λέμε στους πολίτες να μην προσέρχονται στα αστυνομικά τμήματα. Έχουν ανασταλεί οι άδειες των αστυνομικών και είμαστε όλοι στο πόστο μας. Είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε. Ο κόσμος μπορεί να τηλεφωνεί και να κλείνει ραντεβού τηλεφωνικά για ό,τι χρειαστεί. Βοηθήστε μας για να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε».