Στο Καρπενήσι βρέθηκαν ο Δήμαρχος Έγκωμης κ. Ζαχαρίας Κυριάκου και η αντιπροσωπεία του Δημοτικού τους Συμβουλίου, στο πλαίσιο της Β’ Φάσης Αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Καρπενησίου και του Δήμου Έγκωμης Λευκωσίας Κύπρου.

Η αδελφοποίηση επισφραγίστηκε στον Δημαρχείο Καρπενησίου με μια λιτή τελετή υποδοχής όπου οι Δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τους στόχους της αδελφοποίησης αυτής, τις προσδοκίες και την ανάπτυξη μελλοντικής συνεργασίας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ενθύμιων και αναμνηστικών δώρων μεταξύ των Δήμων αλλά και με την προσφορά τοπικών προϊόντων και αναμνηστικών πλακετών ως ανάμνηση της συμβολικής αυτής ημέρας από τον Σύλλογο Αδελφών Πόλεων Καρπενησίου. Από την πλευρά του Δήμου Καρπενησίου οργανώθηκε ένα τετραήμερο πρόγραμμα περιήγησης και γνωριμίας με τις φυσικές ομορφιές, τα αξιοθέατα ιστορίας και πολιτισμού, τα θρησκευτικά μνημεία και τα έργα υποδομών του Δήμου Καρπενησίου.

Ο Δήμος Καρπενησίου αφού έδειξε τα ‘ασύγκριτα πλεονεκτήματα της περιοχής μας’ ανέφερε:

«Ευχόμαστε η Αδελφοποίηση αυτή να αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για την ανάπτυξη των Δήμων μας και η κυπριακή αποστολή να μεταφέρει τις καλύτερες εμπειρίες στον  τόπο της».