Σε καραντίνα η νεαρή Ρομά από τη Λαμία που μόλις έμαθε ότι έχει κορωνοϊό την «κοπάνησε» από το νοσοκομείο.

Αναστάτωση υπήρξε στην τοπική κοινωνία της Λαμίας από το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκε για πολίτη της περιοχής και αφορά σε νεαρή κοπέλα Ρομά, που φέρεται να κόλλησε τον ιό στην Αθήνα.

Η νεαρή βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να εξεταστεί το παιδί της σε Νοσοκομείο και κάπου στις μετακινήσεις της προφανώς βρέθηκε να έχει εκτεθεί στον SARS-COV-2. Η είδηση ότι στη συνέχεια «εξαφανίστηκε» από το Νοσοκομείο έθεσε σε κινητοποίηση μέρος του κρατικού μηχανισμού, φθάνοντας μέχρι τη Λαμία.

Σε «καραντίνα»

Δυστυχώς η αντίδραση του ΕΟΔΥ, με τη συνηθισμένη δικαιολογία περί προσωπικών δεδομένων, που δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει ούτε τον αρμόδιο Δήμο, μάλλον συνέτεινε στην αγωνία και στην δημιουργία φόβου σε όποιον βρισκόταν γύρω – και όχι στο άμεσο – περιβάλλον της κοπέλας, βλέποντας ξαφνικά στη γειτονιά του αστυνομία και υπηρεσία απολυμάνσεων!

Τελικά το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η κοπέλα εντοπίστηκε στην Αθήνα, ενώ σε συνεννόηση με οικείους της θα παραμείνει εκεί σε καραντίνα, εωσότου γίνει αρνητικό το δείγμα για covid-19. Επίσης το σημαντικότερο είναι ότι πρόκειται για μια ακόμη ασυμπτωματική περίπτωση του νέου κορωνοϊού, κάτι που σημαίνει ότι η κοπέλα δε φαίνεται να διατρέχει κάποιο κίνδυνο, αλλά και το ιικό φορτίο της είναι περιορισμένο για διασπορά.

Δείγματα και στη Λαμία

Στη Λαμία ωστόσο η οικογένεια η οποία ήρθε σε επαφή με την κοπέλα την Κυριακή του Πάσχα και διαμένει σε συνοικία στη νότια Λαμία, έχει τεθεί από τον ΕΟΔΥ σε καραντίνα για 7 ημέρες. Δεν έχει παρθεί κάποιο δείγμα, από κανέναν από τα τρία άτομα (μάνα – πατέρας – γιος), καθώς κανείς τους δεν έχει εκδηλώσει κάποιο σύμπτωμα.

Ομοίως μία ακόμη συγγενική οικογένεια στη Λαμία, τέθηκε σε καραντίνα από τον ΕΟΔΥ, στον οποίο ανέτρεξαν τηλεφωνικά για συμβουλές.

Αντίθετα ο σύζυγος της κοπέλας και ο αδερφός της, παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (23/4) στο Νοσοκομείο Λαμίας και τους πάρθηκε δείγμα,  ενώ αργά το βράδυ, προσήρθε ένα ακόμη συγγενής της ο οποίος ανήκει σε ευπαθή ομάδα και επίσης εξετάστηκε για κορωνοϊό.

Όλοι τους πέρασαν τη νύχτα στο πέτρινο κτίριο και αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα από το ειδικό εργαστήριο του ΕΚΠΑ.

lamiareport.gr