Χωρίς εκπλήξεις ο ανασχηματισμός

Με απόφασή του ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, προχώρησε στον ορισμό των αντιδημάρχων του για έναν χρόνο. Σύμφωνα με τα όσα είχε ο ίδιος δηλώσει στον Ευρυτανικό Παλμό, δεν σκόπευε να κάνει τώρα τον ανασχηματισμό αλλά τον Ιανουάριο του 2022. Παρόλα αυτά οι αντιδήμαρχοι παραμένουν οι ίδιοι με μικρές διαφοροποιήσεις των αρμοδιοτήτων τους, ενώ προστέθηκε στην ομάδα και η κα Κονιαβίτη Ευδοξία, που μέχρι πρότινος ήταν Πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ.

Συγκεκριμένα αποφάσισε:

Α. Τον ορισμό των κατωτέρω Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας ως Αντιδημάρχων από 11.11.2021 μέχρι και 31.12.2022:

  • Στον κ. Κεραμάρη Δημήτριο, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών μεταβιβάζει την άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με: Α) Οικονομικών και ιδίως σε θέματα: i) Προϋπολογισμού, ii) Λογιστηρίου, iii) Προμηθειών και Δημοπρασιών. Β) Δημοτικών Προσόδων και Περιουσίας και ιδίως σε θέματα: i) Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας, ii) Δημοτικών Εσόδων, Φόρων και Τελών, iii) Ταμείου. Επίσης, ορίζεται ως κατά τόπον Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Κτημενίων και Δημοτικής Ενότητας Φουρνά. Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου ως καθ’ ύλην Οικονομικών Υπηρεσιών και κατά τόπον, όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί η Αντιδήμαρχος κα Ζαλοκώστα Σοφία.
  • Στον κ. Χαλκιά Παντελεήμονα, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας και Συντήρησης Δικτύων. Επίσης, ορίζεται ως κατά τόπον Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Δομνίστας. Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου ως καθ’ ύλην Καθαριότητας, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας και κατά τόπον, όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο Αντιδήμαρχος κος Γενιτσαρόπουλος Χρήστος.

Τις αρμοδιότητες της Αντιδημάρχου ως καθ’ ύλην Πρόνοιας, Παιδείας και Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης, Εκπαίδευσης και Εθελοντισμού και κατά τόπον, όταν αυτή απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο Αντιδήμαρχος κος Σβερώνης Ιωάννης.

  • Στην κα Κονιαβίτη- Ζαρμακούπη Ευδοξία, καθ’ ύλην ΑντιδημάρχουΤοπικής Ανάπτυξης μεταβιβάζουμε την άσκηση των αρμοδιοτήτων. Τις αρμοδιότητες της Αντιδημάρχου ως καθ’ ύλην Τοπικής Ανάπτυξης, όταν αυτή απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κος Κεραμάρης Δημήτριος του Ευριπίδη.

Β. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος των Αντιδημάρχων τα καθήκοντα τους ασκεί ο Δήμαρχος.

Γ. Οι ανωτέρω, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι μέλη του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δ. Από τους ανωτέρω οριζόμενους Αντιδημάρχους αντιμισθία θα λαμβάνουν οι κ. Σβερώνης Ιωάννης του Γεωργίου, κ. Γενιτσαρόπουλος Χρήστος του Σεραφείμ, κ. Παντελεήμων Χαλκιάς του Δημητρίου, κα Ζαλοκώστα Σοφία του Κωνσταντίνου, ενώ δεν θα λαμβάνουν αντιμισθία ο κ. Κεραμάρης Δημήτριος του Ευριπίδη και η κα Κονιαβίτη- Ζαρμακούπη Ευδοξία του Ανδρέα.

Ε. Από την εκχώρηση αρμοδιοτήτων εξαιρείται η αρμοδιότητα εισαγωγής θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η οποία παραμένει στον Δήμαρχο ως τελική, ύστερα από την προσυπογραφή των θεμάτων από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Επιπλέον, στην αρμοδιότητα του Δημάρχου παραμένουν τα θέματα που αφορούν τα Τεχνικά Έργα, των Μελετών, των Κατασκευών και των Επιβλέψεων των Έργων και του Προγραμματισμού, ο οποίος θα συνεπικουρείται από Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για τα Τεχνικά Έργα και την εκτέλεση του Τεχνικού Προγράμματος.

ΣΤ. Ο Δήμαρχος Νικόλαος Σουλιώτης του Δημητρίου θα προεδρεύει της Οικονομικής Επιτροπής και ορίζει ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής τους Αντιδημάρχους κ.κ. Γενιτσαρόπουλο Χρήστο του Σεραφείμ και Κεραμάρη Δημήτριο του Ευριπίδη.

Ζ. Ο Δήμαρχος Νικόλαος Σουλιώτης του Δημητρίου θα προεδρεύει της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και ορίζει ως μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τους Αντιδημάρχους κ.κ. Ζαλοκώστα Σοφία του Κωνσταντίνου και Σβερώνη Ιωάννη του Γεωργίου.

Η. Ορίζει τον Αντιδήμαρχο Γενιτσαρόπουλο Χρήστο του Σεραφείμ, ως Αναπληρωτή Δημάρχου, σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του, σε περίπτωση δε που και ο Αναπληρωτής αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο κ. Παντελεήμονα Χαλκιά του Δημητρίου.

Θ. Στους ανωτέρω ορισθέντες Αντιδημάρχους μεταβιβάζει την αρμοδιότητα να υπογράφουν όλες τις αποφάσεις ή άλλα έγγραφα που εκδίδονται κατ’ ενάσκηση των παραπάνω αρμοδιοτήτων τους, καθώς και όλα τα έγγραφα αλληλογραφίας προς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, εφόσον αφορούν ζητήματα αρμοδιότητάς τους.

Στους ανωτέρω ορισθέντες Αντιδημάρχους μεταβιβάζει και την αρμοδιότητα τέλεσης των πολιτικών γάμων. Η  απόφαση αυτή ισχύει από την 11η Νοεμβρίου 2021.