Εγκωμιαστικά σχόλια για τους κατοίκους της Ρόδου και τη βοήθεια που τους πρόσφεραν μέσα στις δραματικές ώρες της εκκένωσης από τα ξενοδοχεία τους, ενώ πλησίαζε η πύρινη λαίλαπα έκαναν τουρίστες, που βρέθηκαν στο σμαραγδένιο νησί των Ιπποτών.

«Ήμασταν στο ξενοδοχείο Lindos και οι ντόπιοι, αθλητικά σωματεία επιστράτευσαν ανθρώπους να έρθουν με σκάφη, μικρές βάρκες στην παραλία Λάδου και πήραν όλα τα παιδιά, πρώτα τα γυναικόπαιδα και μετά επέστρεψαν για τους άνδρες και μετά πήγαμε στην ακτή και μας έβαλαν σε λεωφορεία και μας μετέφεραν εδώ. Τα καταστήματα μας πρόσφεραν νερό, δωρεάν φαγητό, όλα τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ και δεν δέχονταν χρήματα. Τα εστιατόριά σας έδιναν φαγητό στα παιδιά μας και μπανάνες γιατί ήταν διαβητικός. Μας φρόντισαν πραγματικά καλά οι Έλληνες και δεν έχουμε λόγια να τους ευχαριστήσουμε», δήλωσαν τουρίστριες σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.

«Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένη από το πόσο καλά πήγαν όλα και ανησυχούμε για τους Έλληνες που ζουν εδώ και αυτό που τους συμβαίνει. Αλλά εμάς ως τουρίστες μας φρόντισαν πάρα πολύ», πρόσθεσαν.

Τις προσπάθειες των Ροδιτών να συνδράμουν με κάθε τρόπο τους εγκλωβισμένους ενώ μαίνονται για έκτη μέρα οι πυρκαγιές επαίνεσαν κι άλλοι τουρίστες, όπως ο J.Mc Mahon στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Φθάσαμε στις 4 π.μ. στο σχολείο κι οι ντόπιοι είχαν έτοιμα φαγητό / νερό/ υπνόσακους για τους ανθρώπους – Εκπληκτικό! Μείναμε τη νύχτα σε ένα σχολείο στο κέντρο της Ρόδου. Ουδείς γνωρίζει τι συμβαίνει. Αλλά οι άνθρωποι στη Ρόδο υπερέβαλαν εαυτούς με την ευγένειά τους και μας φρόντισαν εδώ».

Η Joy Joanne Say, που διανυκτέρευσε και αυτή σε σχολείο της Ρόδου, εντυπωσιάστηκε και αυτή από την προθυμία των ντόπιων να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τους τουρίστες.

«Μόλις μεταφέρθηκα σε ένα σχολείο στη Ρόδο. Ο ελληνικός λαός και οι εθελοντές ήταν καταπληκτικοί ενώπιον μιας τέτοιας τρομερής τραγωδίας για τη χώρα τους», έγραψε στο Twitter.

Τεράστιο το ευχαριστώ κι από μια άλλη τουρίστρια, τη Muzzy Bee στους Ροδίτες: «Τεράστιο ευχαριστώ στους κατοίκους της Ρόδου που βοηθούν εμάς τους τουρίστες. Μιλήσαμε με το προσωπικό του ξενοδοχείου, που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους με τις οικογένειές τους κι όμως συνέχισαν να εργάζονται. Προσεύχομαι να έχουν σπίτια να επιστρέψουν. Όπως είπε ένας εργαζόμενος: “χάνουμε τα σπίτια μας και πολύτιμα δάση”».

(Πηγή: Bestnews.gr)