10ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου Ανδρών –Γυναικών

605
1000034902

Με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και αθλητριών διεξήχθη το 10ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου
Ανδρών – Γυναικών την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 στη Δομνίστα και στα μονοπάτια του Evrytania Trail Races.

Η διοργάνωση επετεύχθη με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.), της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Δήμου Καρπενησίου και δε θα ήταν εφικτή, αν δεν υπήρχε η αμέριστη στήριξη από πλήθος εθελοντών, από τον ΑΠΣ Καρπενήσι 2002 από την ΤΚ Δομνίστας και από τις υγειονομικές υπηρεσίες και τα σώματα ασφαλείας του Νομού.

Ο αγώνας αποτέλεσε κριτήριο για τη συγκρότηση των Εθνικών Ομάδων που θα αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου στο Ανσί της Γαλλίας. Παρουσία κορυφαίων στελεχών του ΣΕΓΑΣ διαπιστώθηκε η αρτιότητα της διοργάνωσης αλλά και οι απεριόριστες δυνατότητες της περιοχής για τη διοργάνωση και φιλοξενία αγώνων ορεινού τρεξίματος ευρωπαϊκού επιπέδου. Παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου έγινε και αγώνας Ορεινού Δρόμου του συλλόγου “E4-Το Πάντα Βρέχει” για ανεξάρτητους αθλητές και αθλήτριες.

Με την ευκαιρία της συγκεκριμένης διοργάνωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, ανέφερε τα εξής:

«Η συνεργασία μας με τον ΣΕΓΑΣ συνεχίζεται και εδραιώνεται. Στο πλαίσιο αυτό αποτέλεσε σημαντικό για εμάς η διοργάνωση του 10ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ορεινού Δρόμου Ανδρών – Γυναικών στη Δομνίστα Ευρυτανίας. Βήμα – βήμα, διοργάνωση με την διοργάνωση υπηρετούμε με συνέπεια τον στρατηγικό μας στόχο να καταστήσουμε την Ευρυτανία κορυφαίο αθλητικό προορισμό».

Σε δήλωσή του ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλίας Καλτσάς αναφέρει:

“Θέλω να δώσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση του 10ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος ορεινού δρόμου στο πανέμορφο, εμβληματικό και ιστορικό χωριό της Δομνίστας στην Ευρυτανία. Μια Ευρυτανία που δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο για το πώς μπορεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να γίνει πρότυπο και σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό τον τουρισμό αλλά και τον πολιτισμό μας σε όλη την χώρα. Δίνουμε ραντεβού στις 17 Μάϊου στο Καρπενήσι, ραντεβού στο Βασιλικό ΕΤΑΠ στο Βελούχι, για να μεταφέρουμε τις ατέλειωτες ομορφιές του τόπου μας αλλά και τη θετική μας ενέργεια σε όλο τον κόσμο μέσω του 3ου ΔΕΗ international tour Hellas.”