141.000 ευρώ για την Αποκατάσταση βλαβών από υγρασία στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων δίνει ο Δήμος Καρπενησίου

2884

Χθες Τρίτη, 27 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η αποσφράγιση των προσφορών για το έργο της Αποκατάστασης βλαβών από υγρασία στο κτίριο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την έναρξη των εργασιών του. Ένα έργο προϋπολογισμού 141.000ευρώ με το ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από την Βουλή των Ελλήνων και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μετά την συμφωνία που υπογράφθηκε μεταξύ αυτών και του Δήμου  στις 20-5-2018.  

Το έργο θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του Μουσείου Κορυσχάδων ενισχύοντας το γενικό πρόγραμμα του Δήμου για την ανάδειξη της ιστορίας μας και του πολιτισμού του τόπου. Το έργο αφορά τη λήψη μέτρων προκειμένου να εξαλειφθούν τα προβλήματα που έχουν παρουσιασθεί στο ιστορικό κτίριο του Σχολείου Κορυσχάδων λόγω εισροής, εντός αυτού, βρόχινων υδάτων από τις ενσωματωμένες υδρορροές του περιμετρικού σενάζ της στέγης, την εξάλειψη της υγρασίας κάτω από τα παράθυρα καθώς και την αποκατάσταση των στοιχείων από σκυρόδεμα.