Έγκριση έλαβε από την Οικονομική Επιτροπή Καρπενησίου η διενέργεια ανοικτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την υπηρεσία με τίτλο: «Υπηρεσίες συλλογής απορριμμάτων και καθαριότητας κοινοχρήστων χώρων Δήμου Καρπενησίου» για τρία έτη ενδεικτικού προϋπολογισμού 1.415.000,00€ με ΦΠΑ., καθώς και οι τεχνικές προδιαγραφές και καταρτίζει τους όρους διακήρυξης του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι ο Δήμος Καρπενησίου. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της παροχής υπηρεσιών ανέρχεται στο ποσό των 1.141.129,03 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 24%.

Προσφορές υποβάλλονται για το σύνολο του προϋπολογισμού της Μελέτης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται για το χρονικό διάστημα τριών (3) ετών από την έναρξη των εργασιών. Η σύμβαση θα ανατεθεί με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς,βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή) επί του συνόλου του προϋπολογισμού της Διακήρυξης.Η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων(ΕΣΗΔΗΣ) Προμήθειες και Υπηρεσίες του ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ (Διαδικτυακή Πύλη www.promitheus.gov.gr).

Το έργο

Η μελέτη αφορά στην παροχή υπηρεσιών αποκομιδής και μεταφοράς των οικιακών και ογκωδών απορριμμάτων στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), εντός του ωραρίου που αυτός (ΣΜΑ) λειτουργεί, για το σύνολο της επικράτειας του Δήμου Καρπενησίου καθώς και το γενικό καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων, λαϊκής αγοράς, δημόσιων τουαλετών εντός της πόλης του Καρπενησίου, για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών, όπως αυτά περιγράφονται αναλυτικά στις Τεχνικές Προδιαγραφές και στα άρθρα του τιμολογίου της παρούσας μελέτης. Επίσης προβλέπεται η μηχανική και χειρωνακτική οδοσάρωση και η αντικατάσταση σάκων από τους υπάρχοντες επιστύλιους απορριμματοδέκτες για τις οδούς και τις πλατείες, η απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων, κλαδιών κ.λ.π. και η πλύση κάδων απορριμμάτων. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες κατατάσσονται ως εξής: Υπηρεσίες αποκομιδής οικιακών απορριμμάτων, Υπηρεσίες καθαρισμού και σάρωσης οδών και Υπηρεσίες μεταφοράς απορριμμάτων.

Συνοπτικά η παροχή υπηρεσιών περιλαμβάνει:

1. Αποκομιδή απορριμμάτων σε όλες τις ΔΕ

1.1 Αποκομιδή στερεών οικιακών μη επικινδύνων αποβλήτων

1.2 Πλύση και συντήρηση κάδων απορριμμάτων

1.3 Αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων – κλαδιών κ.λ.π.

2 Μεταφόρτωση απορριμμάτων στο ΣΜΑ και μεταφορά ογκωδών στο ΧΥΤΑ Λαμίας

2.1 Μεταφόρτωση οικιακών απορριμμάτων στον ΣΜΑ

2.2 Μεταφόρτωση ογκωδών αντικείμενων – κλαδιών κ.λ.π. και μεταφορά στο ΧΥΤΑ Λαμίας(προσωπικό και εξοπλισμός)

3 Καθαρισμό και σάρωση οδών και κοινοχρήστων χώρων

3.1 Καθαρισμό και σάρωση οδών με τη χρήση μηχανικών μέσων

3.2. Καθαρισμό και σάρωση οδών και κοινοχρήστων χώρων χωρίς τη χρήση μηχανικών μέσων

3.3 Καθαρισμό λαϊκής αγοράς, δημόσιων τουαλετών, πάρκινγκ, κλπ