Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, με την χρηματοδότηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 2.935.100 εκ € συνεχίζονται οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις για τον Νομό Ευρυτανίας που πραγματοποιεί η Περιφερειακή Αρχή, καθώς στο περασμένο Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από σχετικές προτάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού και τις εισηγήσεις του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού εγκρίθηκε:

Η αύξηση του προϋπολογισμού για το έργο της Ανάδειξης της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του Αγίου Λεωνίδη στο Κλαυσί και των απαραίτητων αρχαιολογικών παρεμβάσεων, μετά την οριστική επικαιροποίηση των μελετών από το Υπουργείο Πολιτισμού, κατά 1.695.100 €, έχοντας συνολικό προϋπολογισμό έργου τα 3.495.100.00 €, για την χρηματοδότηση των κάτωθι παρεμβάσεων:

Υποέργο 1 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΣΩΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΓ. ΛΕΩΝΙΔΗ ΣΤΟ ΚΛΑΥΣΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ, Π.Ε ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ», προϋπολογισμού 298.000 €. Το υποέργο αφορά  στην υλοποίηση εργασιών συντήρησης του ψηφιδωτού δαπέδου και σωζόμενων επιχρισμάτων στο λίθο της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής.

Υποέργο 2 «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΓ. ΛΕΩΝΙΔΗ», προϋπολογισμού 155.000,00 €. Το υποέργο αφορά στην υλοποίηση εργασιών αρχαιολογικής έρευνας και επίβλεψη ανασκαφικών εργασιών στον περιβάλλον χώρο του μνημείου και στην ευρύτερη περιοχή

Υποέργο 3 «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΛΥΦΟΥΣ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΗ ΚΛΑΥΣΙΟΥ», προϋπολογισμού 3.045.100,00 €. Το υποέργο αφορά στην υλοποίηση εργασιών για να αντικατασταθεί η υπάρχουσα φθαρμένη κατασκευή στέγασης των ερειπίων της βασιλικής και του ψηφιδωτού, αλλά και εργασιών για να προστατευτούν τα υπάρχοντα και τα νέα ευρήματα με σύγχρονο τρόπο, ώστε να προτρέπεται η παρουσίαση στο κοινό και η μελέτη από τους επιστήμονες. Το νέο κέλυφος θα περικλείει το σύνολο του μνημείου, θα διαθέτει χώρους για τοπική έκθεση αρχαιολογικών ευρημάτων, και εγκαταστάσεις υποστήριξης για κοινό και εργαζόμενους.

Σε δηλώσεις του μετά το Συμβούλιο ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας ανέφερε τα εξής:

«Οι δυσκολίες των καιρών δεν μας σταματούν να ονειρευόμαστε και να προγραμματίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ευρυτανία. Μετά την επικαιροποίση των μελετών από το Υπουργείο Πολιτισμού καταφέραμε και εξασφαλίσαμε τους απαραίτητους πόρους για την πλήρη χρηματοδότηση της ανάδειξης και της αξιοποίησης της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του Άγιου Λεωνίδη στο Κλαυσί καθώς και την χρηματοδότηση της περαιτέρω αρχαιολογικής έρευνας. Στόχος είναι η Ευρυτανία να αποκτήσει ένα αξιόλογο και επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο ο οποίος θα είναι σημείο αναφοράς για όλη την περιοχή».

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε: «Εξαντλούμε κάθε πρόσφορο εργαλείο για να… λύσουμε όλα τα γοητευτικά αρχαιολογικά μυστήρια της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του Αγίου Λεωνίδη στο Κλαυσί. Χρηματοδοτούμε με νέα κονδύλια την ορθή ανάδειξη του σημαντικότερου παλαιοχριστιανικού μνημείου της Ευρυτανίας».