«Εορταστικοί» θα είναι οι 1st Evrytania Trail Races καθώς έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Πιο συγκεκριμένα οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 11 και 12 Ιουνίου από το Σύλλογο «Ε4-το πάντα βρέχει» με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Καρπενησίου. Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθεί ένας αγώνας 30 χιλιομέτρων και ένας 12 χιλιομέτρων.

 

Ο αγώνας των 30χλμ θα έχει εκκίνηση και τερματισμό την Δομνίστα, ενώ οι μετέχοντες θα διανύσουν μία κυκλική διαδρομή στα παραδοσιακά Ευρυτανικά χωριά Δομνίστα, Στάβλοι, Κρίκελλο, Σκοπιά, Δομνίστα.

Ο αγώνας των 12χλμ θα ξεκινήσει από τη Σκοπιά και θα ολοκληρωθεί στους Στάβλους.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές στην αφίσα του, «σας προσκαλούμε να τρέξετε στα ελατοσκέπαστα μονοπάτια της Ευρυτανίας, να γνωρίσετε τη μαγεία της ορεινής φύσης σε ένα από τα 5 καθαρότερα οικοσυστήματα της Ευρώπης, να δροσιστείτε στα κρυστάλλινα νερά του Κρικελλοπόταμου και να απολαύσετε τη φιλοξενία παραδοσιακών χωριών, τα οποία θα είναι σταθμοί ανεφοδιασμού των αγώνων».

Παράλληλα με τους αγώνες trail, το ίδιο σαββατοκύριακο, θα πραγματοποιηθεί και η 4η γιορτή μανιταριών με σεμινάρια μανιταριών, μανιταρομαγειρέματα και συλλογή μανιταριών στο δάσος στην κεντρική πλατεία στο Κρίκελλο.

runbeat.gr