Την επιχορήγηση δύο συλλόγων αποφάσισε ο Δήμος Καρπενησίου, που με τη δράση και το έργο τους συμβάλλουν στην εκπαίδευση και ενημέρωση μικρών και μεγάλων πολιτών.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η χρηματική επιχορήγηση του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας, με το ποσό των 1.000 ευρώ για την εκδήλωση παρουσίασης του Συλλόγου στο Πολυκέντρο της Ευρυτάνισσας στη Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο 2022. Επίσης το ποσό αυτό αφορά την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά με αφήγηση παραμυθιών και δημιουργία muffins, αλλά και την εκδήλωση – ημερίδα με θέμα την κακοποίηση γυναικών στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου που θα πραγματοποιηθεί τον μήνα Δεκέμβριο 2022. Ακόμη με το ποσό των 1.500 ευρώ επιχορηγείται και ο Σύλλογος Φίλων Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ευρυτανίας «ΑΡΤΕΜΙΣ» για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο για την εκμάθηση του Σύμπαντος και του Νυχτερινού Ουρανού σε μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας, καθώς και για τα συστηματικά μαθήματα Αστρονομίας σε μαθητές του2ου Γυμνασίου Καρπενησίου.

Λίγα λόγια για τους Συλλόγους

Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας, είναι ένας ζωντανός φορέας δράσης για την Ευρυτανία, έχοντας στο ενεργητικό του, από το 2006 που ιδρύθηκε, σημαντικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες για την ευρύτερη περιοχή. Σήμερα πλαισιώνεται από 200 και πλέον ενεργά μέλη και έχει δημιουργήσει μια σημαντική υποδομή και σύγχρονη οργάνωση, για την υλοποίηση των βασικών στόχων του. Υλοποιεί με συνέπεια το Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων, που εκπονεί το Δ.Σ. και εγκρίνει η Γενική Συνέλευση κάθε χρόνο, διευρύνοντας συνεχώς το πεδίο δράσης και επεκτείνοντας τους τομείς των εκδηλώσεών του.

Ο Σύλλογος Φίλων Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ευρυτανίας «ΑΡΤΕΜΙΣ» είναι ένας σύλλογος που ιδρύθηκε το 2011 και έχει μέχρι σήμερα σημαντικές δραστηριότητες στην ανάπτυξη και διάδοση της παρατηρησιακής ερασιτεχνικής αστρονομίας στην Ευρυτανία, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις.