Την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, γιορτάζουν φέτος οι Έλληνες, ενώ ο ερχομός του κορωνοϊού, που μαστίζει εδώ και ένα χρόνο την χώρα μας, αναγκάζει τις αρχές και τους πολίτες να γιορτάσουν με διαφορετικό τρόπο τις εθνικές εορτές, χωρίς τη διεξαγωγή παρέλασης.

Αναλυτικότερα, η επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Καρπενήσι και φέτος θα ξεκινήσει να εορτάζεται από την Τρίτη 23 Μαρτίου με σημαιοστολισμό της πόλης και την Τετάρτη με φωταγώγηση των κτιρίων.

Την Πέμπτη ανήμερα της επετείου θα διεξαχθεί θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ηρώου των πεσόντων της πόλης.

Την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας θα αναλάβει η κα Παναγιωτοπούλου Μαρία προϊσταμένη Καρπενησίου των Γενικών Αρχείων Κράτους (ΓΑΚ), η οποία θα μιλήσει για την σπουδαία αυτή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά και για τα 200 χρόνια ελεύθερης Ελλάδας που γιορτάζουμε φέτος.

Ακολούθως η πολιτική ηγεσία και τα σώματα ασφαλείας του τόπου θα προχωρήσουν στην κατάθεση στεφάνων, ενώ όλη η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί χωρίς κοινό και τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης για τον covid19, μιας και η Ευρυτανία παραμένει στη ζώνη υψηλού κινδύνου με αυξημένα κρούσματα.