3η Γιορτή Μανιταριού

0
2200

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά η Γιορτή Μανιταριού. Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου 2019, έλαβε χώρα στο Κρίκελλο η 3η Γιορτή Μανιταριού. Μια γαστρονομική γιορτή που εξελίσσεται σε θεσμό του Δήμου Καρπενησίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Ε4 Πανταβρέχει που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ένα προϊόν που υπάρχει άφθονο και σε πλούσια ποικιλία στην περιοχή μας. Σε συνδυασμό με τοπικά μας προϊόντα, όπως τυροκομικά και αλλαντικά, αλλά και με ζυμαρικά, το μανιτάρι προσθέτει αξία στη γαστρονομία της περιοχής μας, δημιουργώντας υπέροχες γεύσεις που απόλαυσαν ντόπιοι και επισκέπτες που βρέθηκαν στο Κρίκελλο το διήμερο αυτό.

Την πρώτη ημέρα ο κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος μανιταρόφιλων Ελλάδας, ανέλυσε πώς μπορούμε να αναγνωρίζουμε τα είδη μανιταριών. Τη δεύτερη ημέρα δύο ομάδες από νωρίς το πρωί βγήκαν βόλτα στο δάσος για τη συλλογή μανιταριών, συνέλλεξαν μορχέλα και τρούφα, τα οποία στη συνέχεια μαγειρεύτηκαν από τον γνωστό σε όλους μας πλέον σεφ Φώτη Παρασκευαΐδη. Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι σε ρυθμούς παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής.

Έντονη ήταν και η παρουσία λόγω των ημερών υποψηφίων Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, Περιφερειαρχών και Περιφερειακών Συμβούλων από όλους τους συνδυασμούς.  

Ο Δήμος Καρπενησίου ευχαριστεί τα My Market, Lidl και αλλαντοποιείο Βρέκος που ήταν οι μεγάλοι χορηγοί της εκδήλωσης και όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίησή της.