Μετά την επιτυχή εξέλιξη από το 2019 των εργαστηρίων υφαντικής – κομποδετικής και ξυλογλυπτικής, ξεκινά η λειτουργία ενός ακόμη εργαστηρίου, αυτό του ψηφιδωτού που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου. Θα λειτουργεί 2 ημέρες κάθε μήνα στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ανατολική Φραγκίστα. Το σχετικό δελτίου τύπου της Μητρόπολης αναφέρει χαρακτηριστικά: ‘‘Δεν είναι πρωτοτυπία αλλά αναγκαιότητα το να γυρίσουμε πίσω στις αξίες μέσω και των παραδοσιακών  τεχνών, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι μοχλός ανάπτυξης και συγχρόνως να βοηθήσουν την τοπική κοινωνία. Οι παραδοσιακές τέχνες πρέπει να διδάσκονται και να καθιερωθούν στο σήμερα ώστε να διατηρηθούν και στο αύριο. Με βούληση, σύστημα και συντήρηση του ενθουσιασμού, εφόσον το πιστεύεις, κατορθώνεις να προσελκύσεις παιδιά και ενήλικες, ώστε να μυηθούν στα μυστικά των παραδοσιακών τεχνών’’.

     Την τέχνη του ψηφιδωτού θα διδάξει η κ. Δήμητρα Αντωνοπούλου, διδάσκουσα στο τμήμα ψηφιδωτού της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών. Πρώτο μάθημα το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου και ώρες 4 – 7 μ.μ. και 11 π.μ. – 2 μ.μ. αντίστοιχα.  Παρακαλούμε να γίνουν έγκαιρα οι δηλώσεις συμμετοχής. Για σχετικές πληροφορίες στην εθελόντρια κ. Βούλα Σούκη στα τηλέφωνα: 2237770879 και 6972831623.

Συνεχίζονται υφαντική, κομποδετική, ξυλογλυπτική

Το επόμενο μάθημα ξυλογλυπτικής θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Σεπτεμβρίου, 4-8 μ.μ. και 11 π.μ. – 3 μ.μ. αντίστοιχα στις εγκαταστάσεις της Ιεράς μητροπόλεως στην Ανατολική Φραγκίστα. Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με την εθελόντρια κ. Βούλα Σούκη στα τηλέφωνα: 2237770879 και 6972831623.

Ενώ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Αυγούστου, στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ανατολική Φραγκίστα, η συνέχιση των μαθημάτων υφαντικής και κομποδετικής.