5ος Ευρυτάνειος δρόμος …Ευρυτάνες οι νικητές

0
4042

Τρία χρυσά, δύο χάλκινα και ένα ασημένιο μετάλλιο είναι ο απολογισμός της Ελλάδας, η οποία κατέκτησε την 26η θέση στη λίστα των μεταλλίων στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες που ολοκληρώθηκαν στο Ρίο, την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016. Οι Έλληνες αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο είναι οι εξής:

-Κατερίνα Στεφανίδη χρυσό στον ελληνικό στίβο μετά το 2004. -Λευτέρης Πετρούνιας έφερε στην ελληνική γυμναστική το πρώτο χρυσό, αλλά και το πρώτο μετάλλιο γενικά μετά το 2004.

-Άννα Κορακάκη έφερε στη σκοποβολή το πρώτο μετάλλιο μετά το 1920, αλλά με το χρυσό και το χάλκινο που κατέκτησε, έγινε και η πρώτη που κατακτά δύο μετάλλια στην
ίδια διοργάνωση μετά τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα το 1908 και το 1912.

– Σπύρος Γιαννιώτης με το ασημένιο μετάλλιο στην ανοιχτή θάλασσα, έφερε το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο γενικά στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης, με εξαίρεση αυτά που κατακτήθηκαν το 1896.

-Και τέλος, οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής με το χάλκινο, επανέφεραν την ελληνική ιστιοπλοΐα στο βάθρο των μεταλλίων, μετά το 2012.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο 5ος Ευρυτάνειος Δρόμος στις 6 Αυγούστου στο Κρίκελλο από το Σύλλογο Κρικελλιωτών Εν Αθήναις «Ο Άγιος Νικόλαος» με πρόεδρο τον κ. Κώστα Συγγούνη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων «Τελμησσός» Ν. Μάκρης- Μαραθώνος και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Καρπενησίου και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Η εκκίνηση του αγώνα ορεινού τρεξίματος απόστασης 19.800 μ. έγινε από την ιστορική θέση Κοκκάλια Κρικέλλου με τερματισμό στο χωριό Κρίκελλο, μέσα από μια πανέμορφη, δασική στο μεγαλύτερο μέρος της, διαδρομή. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του στην εκκίνηση του αγώνα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια των αθλητών στους αγώνες των 19.800 μ, 2000 και 1000 μ.. Ψυχή, εμπνευστής και συνδιοργανωτής του Ευρυτάνειου Δρόμου ήταν όπως πάντα ο Βλάσης Καραβασίλης που με την εμπειρία και την παρουσία του, ήταν η κινητήριος δύναμη για την υλοποίηση του αγώνα. Και σε αυτόν τον Ευρυτάνειο Δρόμο σημαντικές ήταν οι συμμετοχές και αρκετοί αθλητές και αθλούμενοι τίμησαν τον ιστορικό αγώνα και βίωσαν την χαρά του τερματισμού. Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, έτσι και φέτος το φιλόξενο χωριό του Κρικέλλου φρόντισε για καλωσόρισμα των αθλητών και την υποδοχή στον τερματισμό όπου περίμεναν τους αθλητές τοπικά εδέσματα, προσφορά των γυναικών του χωριού σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Καρπενησίου και της προέδρου του κας Ιουλίας Πετροπούλου, που έδωσε για άλλη μια φορά το «παρών» ως χορηγός της εκδήλωσης. Σαν χορηγός επίσης του αγώνα βραβεύτηκε και ο Κουτέρης Πέτρος με τα γλυκά εδέσματα το «ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΟ» , που γλύκαναν τους αθλητές στον τερματισμό. Στην πραγματοποίηση του αγώνα, σπουδαία ήταν τέλος η προσφορά των εθελοντών από το Κρίκελλο που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Οι Δημήτρης Ελευθερίου για τους άντρες και Δήμητρα Μπίκα για τις γυναίκες τερμάτισαν πρώτοι, τηρώντας την αθλητική τους παράδοση που τους δίνει πρωτιές και δίνοντάς μας μεγάλη χαρά, αφού και οι δυο είναι Ευρυτάνες. Χαρά επίσης δημιουργεί το γεγονός πως και φέτος, όπως και στις τελευταίες διοργανώσεις, πολλές ήταν οι συμμετοχές Ευρυτάνων, με ή χωρίς αθλητική εμπειρία που έδωσαν το παρών και τίμησαν την διοργάνωση συμμετέχοντας. Σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές δόθηκαν συλλεκτικά μετάλλια φιλοτεχνημένα από το Βλάση Καραβασίλη, ενώ στους νικητές του αγώνα Δημήτρη Ελευθερίου και Δήμητρα Μπίκα απονεμήθηκαν ειδικά αναμνηστικά συλλεκτικά έπαθλα. Ευχόμαστε ολόψυχα ο θεσμός αυτός να συνεχιστεί και στο μέλλον και με την στήριξη όλων των φορέων – κυρίως την οικονομική ενίσχυση – να διοργανωθεί με την ίδια και μεγαλύτερη ακόμα επιτυχία και γιατί όχι να καθιερωθεί σε ετήσια βάση.