50.000 ευρώ για Μουσείο Κορυσχάδων και Μουσείο Βουνού

2862

Εγκαίνια στις 26 Δεκεμβρίου για το 1ο Μουσείο Βουνού

Με την 26-11-2018 έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε  η χρηματοδότηση για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Καρπενησίου για το έτος 2019. Συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόγραμμα αφορά τα Μουσεία Κορυσχάδων και Βουνού και την ανάδειξη τους στα πλαίσια της τουριστικής προβολής. Η  σχεδίασή του αφορά την αγορά φυλλαδίων, τις διαφημίσεις, δώρα, προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού καθώς και φιλοξενία προσώπων που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη των μουσείων και του τόπου γενικότερα. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1) Φυλλάδια Μουσείων και αξεσουάρ  με συνολικό προϋπολογισμό 10.000 ευρώ

Διαφημιστικό φυλλάδιο που θα αποτελεί τη βασική ενημερωτική έκδοση για τους υποψήφιους επισκέπτες του τόπου, θα παρουσιάζονται όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. ( Οι πολλαπλές επιλογές δραστηριοτήτων τα κύρια σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.), φυλλάδιο για Μουσείο Κορυσχάδων, φυλλάδιο για Μουσείο Βουνού, μπαλόνια, τσάντες και μπλούζες.

2) Διαφημιστικές καταχωρήσεις με προϋπολογισμό 10.000 ευρώ

Διαφημιστικές καταχωρήσεις σε Ράδιο, τηλεόραση, έντυπα μέσα και επιλεκτική προβολή σε συρμούς του μετρό. Θα επιμεριστούν σύμφωνα με τις εποχικές ανάγκες του Δήμου Καρπενησίου και με βάση τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

3) Φιλοξενία εξοικείωσης με tour operators, ταξιδιωτικούς πράκτορες για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος. Θα επιμεριστούν σύμφωνα με τις ανάγκες που θα προκύψουν εντός του έτους με προϋπολογισμό 7.000 ευρώ.

4) Δώρα και αντικείμενα φιλοφρονήσεων σε τουριστικούς παράγοντες και γενικότερα σε πρόσωπα που μπορούν να ενισχύσουν τη διαδικασία προβολής του τουρισμού με προϋπολογισμό 3.000 ευρώ.

5) Συμμετοχή σε εκθέσεις/ ανεξάρτητες προωθητικές ενέργειες (πχ περίπτερο σε εμπορικά κέντρα κτλ, διαφημίσεις σε κτίρια, οχήματα κτλ) με προϋπολογισμό 10.000 ευρώ.

6) Προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού προϋπολογισμού 10.000 ευρώ.

Τα δύο αυτά Μουσεία με τον σύγχρονο εξοπλισμό που σύντομα θα διαθέτουν θα προσφέρουν στους κατοίκους του Καρπενησίου αλλά και στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία.

Τα εγκαίνια του πρώτου Μουσείου Βουνού στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ. σε μια μοναδική εκδήλωση που ετοιμάζει ο Δήμος Καρπενησίου.

Εγκαίνια για την πρότυπη ‘σκεπαστή’ παιδική χαρά

Λίγες μέρες αργότερα, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, ώρα 11 π.μ., ο δήμος εγκαινιάζει το  Στεγασμένο Παιδικό Πολυχώρο, που δημιουργήθηκε για να φιλοξενεί τους μικρούς φίλους στο Παλαιό ΚΤΕΛ, στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για μια ‘σκεπαστή’ παιδική χαρά που θα δίνει την δυνατότητα στους μικρούς φίλους να την απολαμβάνουν και με κακές καιρικές συνθήκες, με πίστα αναρρίχησης και τις κλασικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Θα ακολουθήσει χριστουγεννιάτικο πάρτυ, πολλά παιχνίδια και εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους που θα έχουν την τύχη να παραβρεθούν στα εγκαίνια.