6ος Ευρυτάνειος Δρόμος 2018

6223

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον Ευρυτανικό Μαραθώνιο.

Για 6η φορά θα πραγματοποιηθεί ο Ευρυτανικός Μαραθώνιος και ένας από τους πρώτους Μαραθώνιους βουνού πανελλαδικά, στο Κρίκελλο Ευρυτανίας, με αφετηρία την ιστορική θέση ‘‘Κοκκάλια’’. Οι εγγραφές για τον 6ο Ευρυτάνειο Δρόμο έχουν ήδη ξεκινήσει και οι ετοιμασίες για την 21η Ιουλίου που θα διεξαχθεί ο αγώνας είναι στην τελική ευθεία. Τον αγώνα διοργανώνουν

•ο πολιτιστικός σύλλογος των εν Αθήναις και απανταχού Κρικελλιωτών Ευρυτάνων, «ο Αγ. Νικόλαος»

•η Περιφέρεια Στερ. Ελλάδας, Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και

•ο Δήμος Καρπενησίου.

Ο αγώνας έχει ενταχθεί στο τοπικό καλεντάρι του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας, έχει δε την υποστήριξη, όπως πάντα, του αθλητικού σωματείου Τελμησός Ν. Μάκρης – Μαραθώνος.

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, οι αθλητές καλούνται να τρέξουν σε έναν ανώμαλο αγώνα δρόμου 19,5 Km. Η διεξαγωγή του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουλίου 2018 και ώρα 17:00 με αφετηρία το μνημείο των Κοκκαλίων και τερματισμό στην πλατεία του Κρίκελλου. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και αγώνας δρόμου 2 Km για παιδιά έως 16 ετών με αφετηρία το μνημείο Εθνικής Αντίστασης στη θέση Κουφόβρυση και ίδιο τερματισμό.

Ο κύριος αγώνας ξεκινά από το Μνημείο στα Κοκκάλια, όπου έγινε η ιστορική μάχη Αιτωλών και Ευρυτάνων απέναντι στους Γαλάτες το 279 π.Χ. Οι αθλητές θα έχουν την δυνατότητα διασχίζοντας τα βουνά της Ευρυτανίας να απολαύσουν μια εκπληκτική θέα καθ’ όλη την διάρ
κεια της ελατοσκέπαστης διαδρομής. Ο δρόμος που θα διασχίσουν αρχίζοντας από υψόμετρο 1.700 μέτρων καταλήγει στη κεντρική πλατεία του Κρίκελλου Ευρυτανίας σε υψόμετρο περίπου 1.100 μέτρων.

Θα βραβευτούν με έπαθλα οι τρεις πρώτοι άνδρες και γυναίκες των γενικών κατηγοριών αλλά και πέντε ηλιακών κατηγοριών! Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο με τα διακριτικά του αγώνα καθώς και δίπλωμα συμμετοχής που θα λάβουν ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Οι αθλητές θα παραλάβουν πλούσιο πακέτο αθλητικού εξοπλισμού και συμμετοχής το οποίο θα περιέχει αριθμό συμμετοχής με chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, αναμνηστικό μετάλλιο με τα διακριτικά του αγώνα, και αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι. Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα προσφερθούν νερό, ισοτονικά ποτά, αναψυκτικά και σνακ, ενώ με τη λήξη του αγώνα θα προσφερθεί ελαφρύ μετά-αγωνιστικό γεύμα, καθώς και πολλά δώρα και κληρώσεις από τους χορηγούς του αγώνα.
Η διοργάνωση θα προσφέρει επίσης δωρεάν μετακίνηση από και προς την Αθήνα με λεωφορείο που θα διατεθεί ειδικά για το σκοπό αυτό! Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών έχουν δημιουργηθεί ειδικά ταξιδιωτικά πακέτα, ενώ έχουν εξασφαλιστεί ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές για τους επισκέπτες της περιοχής! Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές άλλα και την φόρμα εγγραφής του αγώνα μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www. evrytaneiosdromos.gr.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Ευρυτάνειο Αγώνα Δρόμου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 15 Ιουλίου και ώρα 23:59. Οι συμμετοχές συνεχίζονται κανονικά από την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.evrytaneiosdromos. gr, καθώς και από την αντίστοιχη σελίδα της RunninGreece: www. runningreece.com

Μείνετε συντονισμένοι με τα νέα της διοργάνωσης από τους αντίστοιχους λογαριασμούς τις στα κοινωνικά δίκτυα:

Facebook:https:// www.facebook.com/ evrytaneiosdromos/

Instagram: https://www. instagram.com/evrytaneios_ dromos/

Twitter: https://twitter.com/ evrytaneios_run

YouTube Channel: http://bit.ly/ evryv
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το evrytaneiosdromos@gmail.com, και στα τηλ: +302168097070, και στα 6945 376 251 (Κώστας Συγγούνης), 6949 738 922 (Χρήστος Κακκαβάς).