64 τα θέματα του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπενησίου

2923

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η 8η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπενησίου, στην οποία συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για εξήντα τέσσερα (64) θέματα. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε ο στρατηγικός προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού, η έγκριση απόφασης της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ για τροποποίηση Εισηγητικής έκθεσης, για την τεκμηρίωση των εσόδων και εξόδων οικονομικού έτους 2019, η έγκριση αγοράς ακινήτου στην Τ.Κ. Μικρού Χωριού, η αποδοχή χρηματοδότησης και εγγραφή του έργου «Ανάπλαση Γέφυρας «Καμάρας» Δομιανών και Περιβάλλοντος Χώρου», καθώς και του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΤΕΧΝΙΚΑ-ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ- ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ». Αποφάσεις λήφθηκαν και για μια σειρά αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τόσο στο Καρπενήσι όσο και στις Τοπικές Κοινότητες γύρω από το Καρπενήσι. Αυτές οι εκδηλώσεις αφορούν τη συνδιοργάνωση Αγώνων Διάθλου, τη συνδιοργάνωση αθλητικής διοργάνωσης “7ου Ευρυτάνειου Δρόμου” του Δήμου Καρπενησίου με το Σύλλογο Κρικελλιωτών Ευρυτάνων, τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας του Δήμου Καρπενησίου με το Bike Expert, τον ΣΥ.Φ.Α.Γ.Ε. (Σύλλογος Φίλων Αθλητισμού Γέρακα Αττικής), τον Σύλλογο Κρικελλιωτών Ευρυτάνων “Ο Άγιος Νικόλαος” και την ομάδα του Bike Odyssey, την αθλητική εκδήλωση 3on3 Karpenissi Mountainball Tournament του Δήμου Καρπενησίου με τον Αθλητικό Σύλλογο, την διοργάνωση για την Ιστορική εκδήλωση Μνήμης του Ήρωα Μάρκου Μπότσαρη «ΜΠΟΤΣΑΡΕΙΑ 2019, την εκδήλωση με την Αθλητική Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Μεσογαίας (Α.Λ.Α.Μ.Μ.), τη συνδιοργάνωση 3ης Γιορτής Μανιταριού του Δήμου Καρπενησίου στο Κρίκελλο 3 και 4 Μαίου 2019 και της Κaliakouda Trail Run 2019 στο Μεγάλο Χωριό. Επίσης, αποφασίστηκε η εκμίσθωση με δημοπρασία αθλητικών εγκαταστάσεων για την διεξαγωγή τουρνουά και συγκρότηση επιτροπής για τη διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων για το έτος 2019 καθώς και ο καθορισμός τιμών ενοικίασης των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε και η πρόταση για ονομασία πλατείας σε «ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΥ» στην Δ.Κ. Καρπενησίου και κατάταξη του κολυμβητηρίου Καρπενησίου στην κατηγορία Δ.
Τέλος, αποφάσεις λήφθηκαν και για τεχνικά θέματα που αφορούν την παράταση προθεσμίας περαίωσης των έργων: «Νέο Κτίριο στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου», «Αποχέτευση και κατάλληλη επεξεργασία λυμάτων οικισμού Βράχας», «ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ», καθώς και των έργων «Εσωτερική οδοποιία ΤΚ Μυρίκης» και «Βελτίωση ύδρευσης ΤΚ Δομνίστας και οικισμού Σκοπιάς». Τέλος εγκρίθηκε και η προσωρινή παραλαβή των έργων «Επισκευές κτιριακών εγκαταστάσεων Τ.Κ. Αγίου Ανδρέα», της Εσωτερικής οδοποιϊας Τ.Κ. Αγίου Χαράλαμπου, Κρικέλου, Αγίας Τριάδας, Μεγάλου Χωριού, Ψιανών, Σελλών, των οδοστρωμάτων εθνικών οδών του Δήμου Καρπενησίου και τη συνέχιση διανοίξεων οδών στην περιοχή «Μύλοι» της επέκτασης του σχεδίου πόλεως.