Με δελτίο τύπου της η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Καρπενησίου «Αλλαγή Πορείας 2020», καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για κακοδιαχείριση μιας και τα πρόστιμα που καλείται να πληρώσει ο Δήμος, όπως φαίνεται πέφτουν βροχή. Αφορμή της νέας παρέμβασης της παράταξης Λερογιάννη, είναι η είδηση ότι επεβλήθη νέο πρόστιμο 7.500 ευρώ στην ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ για καθυστέρηση απόδοσης ΦΠΑ στην Εφορία. Χαρακτηριστικά αναφέρει το δελτίο τύπου:

«Πληροφορηθήκαμε στις 24/07/2020 για την έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ με θέμα ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ Φ.Π.Α. για τα έτη 2013-2019 συνολικού ποσού 7.500,00 ευρώ.

Καταλήγουμε:

Με ποια κριτήρια καθορίζεται ένα διόλου ευκαταφρόνητο ετήσιο ποσό ως αμοιβή συνεργάτη ;

Ενημερώνονται σωστά και εμπρόθεσμα τα βιβλία και λοιπά στοιχεία που είναι ο καθρέφτης του φορέα ή επικρατεί η νοοτροπία «βλέποντας και κάνοντας» με την λογική  «όσα βλέπει» η πεθερά»;

Με ποια κριτήρια επιλέγει η διοίκηση τους (εξωτερικούς) συνεργάτες της .

Διαπιστώνουμε:

Με μεγάλη έκπληξη ότι η προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός ακολουθούν την διοίκηση του Δήμου χωρίς την ανάλογη σοβαρότητα με μεθόδους διαχείρισης σχολικού ταμείου.

Με αφορμή και αυτό το γεγονός

Θέτουμε τους εξής προβληματισμούς

Ότι η ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ – Δήμος δεν λειτουργεί με κάποια τάξη και συνέπεια αλλά κατά το δοκούν και με αλά καρτ διαδικασίες όπως βολεύει κατά περίσταση.

Εγείρονται ζητήματα υπευθυνότητας των διοικούντων οι οποίοι φέρουν την απόλυτη ευθύνη επιλογής των συνεργατών,οι οποίοι συνεργάτες ΟΦΕΙΛΑΝ να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ  και όχι να το αντιμετωπίζουν σαν μια επιπλέον «δουλειά». Και αυτό γιατί οι απολαβές τους , κατά τη γνώμη μας, είναι υπέρ του δέοντος υψηλές και δικαιολογείται στην καλύτερη των περιπτώσεων αυτό που βαφτίζεται εδω σήμερα (το λιγότερο) ως αφέλεια ή παράλειψη.

Εμείς το βαφτίζουμε ερασιτεχνισμό και μη σεβασμό στους δημότες λόγω μη σοβαρότητας στα δημόσια χρηματοοικονομικά – λογιστικά του Δήμου.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, μας δίνετε την αφορμή να εκφράσουμε τις αμφιβολίες μας και την έλλειψη καλής πίστης ως προς το γενικότερο τρόπο προσέγγισης της έννοιας της χριστής και σοβαρής διοίκησης .

Αμφιβολίες που σε πολλούς συντοπίτες μας έχουν γίνει από καιρό παραδοχή ότι διοικείτε αναξιόπιστα και σαν αντιπολίτευση έχουμε χρέος να σας ενημερώσουμε – μεταφέρουμε και για αυτό, σε περίπτωση που δεν το έχετε αντιληφθεί.

Και όπως λέει και ο λαός : «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι έντιμη, οφείλει και να φαίνεται ως τέτοια».»