74ο Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων ‘‘ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ’’

325530
Φωτο από την έναρξη του Συνεδρίου στην Ουάσιγκτον

Η αφορμή να συναντηθούν και φέτος, σε κλίμα συγκίνησης, Ευρυτάνες από την Ελλάδα και την Αμερική, αποτέλεσε το 74ο Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων ‘‘ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ’’.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής “Το ΒΕΛΟΥΧΙ” κα Laura Nixon με την κ. Τσιούμα Κατερίνα

Στο συνέδριο, που αποτελεί τα τελευταία χρόνια θεσμό των απόδημων Ευρυτάνων, βρέθηκαν φέτος σημαντικοί εκπρόσωποι της Ευρυτανίας, για δυο ημέρες στις 15 έως 17 Ιουνίου. Ανάμεσά τους οι Δήμαρχοι Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής και Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, καθώς και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου. Παρούσα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου η Πρόεδρος της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής “Το ΒΕΛΟΥΧΙ”  κα Laura Nixon, η οποία εξέφρασε για άλλη μια φορά την ενεργή υποστήριξή της στα πάτρια εδάφη της Ευρυτανίας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου δόθηκε η ευκαιρία στους ομογενείς να παρουσιάσουν το έργο του Συλλόγου τους, που σαν στόχο έχει να διαφυλάξει την Ελληνική κουλτούρα και την Ευρυτανική παράδοση και να την μεταφέρει στους απόδημους Ευρυτάνες των επόμενων γενιών.

Οι εκπρόσωποι και άρχοντες της Ευρυτανίας που ταξίδεψαν ως την Ουάσιγκτον, μετέφεραν στους Ευρυτάνες των ΗΠΑ, μηνύματα ενότητας, αλλά και αιτήματα για υποστήριξη πίσω στην Ευρυτανία με όποιο τρόπο μπορούν να βοηθήσουν από τον Σύλλογο. Τις εργασίες του συνεδρίου, ακολούθησε ξενάγηση την πόλη της Ουάσιγκτον, των μελών της αντιπροσωπίας, από μέλη του Συλλόγου, επίσημο γεύμα προς τιμήν των Ευρυτάνων επισκεπτών, καθώς και βραδιές με γνήσιο ρουμελιώτικο γλέντι, κλαρίνο και χορό.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τη διοργάνωση πανηγυριού την Κυριακή 17 Ιουνίου το μεσημέρι, στον Ορθόδοξο Ι.Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ουάσιγκτον.