Στην αποδοχή της χρηματοδότησης του ΥΠΕΣ θα προχωρήσει ο Δήμος Αγράφων, με σκοπό την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών, λόγω της επιβάρυνσης των προϋπολογισμών των Δήμων από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Αναλυτικότερα, με έγγραφό του, το Υπουργείο Εσωτερικών, με θέμα «Επιχορήγηση των Δήμων της χώρας με συνολικό πόσο ύψους 25.000.000,00€ για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών, λόγω της επιβάρυνσης των προϋπολογισμών τους από την αύξηση του ενεργειακού κόστους»  αποφάσισε την χρηματοδότηση του Δήμου Αγράφων με το ποσό των τριάντα πέντε χιλιάδων εκατόν εβδομήντα δύο ευρώ (35.172,00€) με σκοπό την ενίσχυση της ρευστότητάς τους και την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών. Το ανωτέρω ποσό θα αποδοθεί στο Δήμο με χρηματική εντολή του ΥΠΕΣ προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Να τονιστεί ότι η χρηματοδότηση αφορά τριακόσιους τριάντα δύο (332) Δήμους της χώρας. Για την κατανομή των ανωτέρω ποσών λαμβάνονται υπόψη οι συντελεστές κατανομής που χρησιμοποιούνται για την απόδοση εσόδων από τους ΚΑΠ στους Δήμους της Χώρας ως τακτική επιχορήγηση.