
Σύμφωνα με δηλώσεις του σημερινού διοικητή κ. Καρατσίκη στο Star Κεντρικής Ελλάδας, η κα Ουρανία Κοντοπάνου θα πάρει τη σκυτάλη του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, παρότι επίσημα δεν έχει δημοσιευτεί το σχετικό ΦΕΚ.
Ο Δημήτρης Καρατσίκης, που υπηρέτησε για 42 χρόνια ως γιατρός στο νοσοκομείο και τα τελευταία έτη ως διοικητής, αποφάσισε να αποσυρθεί για λόγους υγείας.
Σε δηλώσεις του στο Star Κεντρικής Ελλάδας, ο μακροβιότερος γιατρός του ιδρύματος έκανε έναν απολογισμό της θητείας του, αναφερόμενος στις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε σε όλη αυτή τη διαδρομή, και τόνισε πως η κατάσταση της υγείας του, η οποία όπως αναφέρει προκλήθηκε από το πολύ στρες, δεν του επιτρέπει να συνεχίζει να τελεί τα καθήκοντά του.
Ποια είναι η νέα διοικήτρια;
Η Ουρανία Κοντοπάνου, μέχρι τώρα διευθύντρια του ΕΟΠΥΥ Ευρυτανίας, είναι η νέα διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου. Η κα Κοντοπάνου, με καταγωγή από το Καρπενήσι, κατάφερε να βγει πρώτη στον διαγωνισμό και στη συνέντευξη του ΑΣΕΠ για τις θέσεις διοικητών της 5ης ΥΠΕ, που περιλαμβάνει και το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου.
Επίσης, είναι κάτοχος 2 μεταπτυχιακών τίτλων, Διευθύντρια του ΕΟΠΥΥ Ευρυτανίας επί 10 έτη και Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης ΕΚΔΔΑ του Υπουργείου Εσωτερικών σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.
Σύμφωνα με τον κ. Καρατσίκη, η κα Κοντοπάνου «θα το πονά το νοσοκομείο σαν ντόπια», εκώ ο ίδιος δήλωσε πως ο ίδιος θα είναι στην διάθεσή της . Υπενθύμισε, ωστόσο, πως «ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα» και πως η νέα διοίκηση θα χρειαστεί δύναμη και αποφασιστικότητα για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις.