Που θα πει πέρα από, πάνω από… είναι σου λέει το κυβερνών κόμμα. Πέρα και πάνω από τα πολιτικά όρια Δεξιάς- Κέντρου – Αριστεράς, πέρα από αυτούς τους κατασκευασμένους και ανούσιους διαχωρισμούς, πέρα από παραπλανητικούς ορισμούς, η ΝΔ σου λέει (η παράταξη όχι, αλλά κάτι χαομένα, παλιακά στελέχη της) είναι παράταξη χωρίς προσανατολισμό στο χάρτη, ‘των δυο ηπείρων και των πέντε θαλασσών’. Το ακούσαμε και αυτό και για να μην προκαλέσω ξανά ψυχικούς ‘τριγμούς’ στις υψηλές πολιτικές προσωπικότητες του τόπου και μιας και το μότο του συνεδρίου του κόμματος ήταν ‘Δίπλα σε κάθε πολίτη’ και επειδή το τρομακτικό σενάριο ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ήταν ο εφιάλτης που έγινε όμως πραγματικότητα, και δεν θέλω να πάρω αυτές τις ’beyond’ αναρτήσεις σαν μελλοντολογική πρόβλεψη … Τι να πω…Τρέμε Αριστερά! Τι σου ‘μελλε να πάθεις!

Θα πει λοιπόν πέρα από, πάνω από, περισσότερο από… κάθε φαντασία! Γιατί αυτά που μπορεί να ισχυριστεί και να σκαρφιστεί ένας πολιτικός όταν βλέπει το έδαφος του πολιτικού μέλλοντός του να υποχωρεί μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότερο κάτω από τα πόδια του… δεν χωράει πραγματικά σε κανένα λογικό μυαλό. Και να σου, δίπλα σε κάθε πολίτη θα σταθεί, μην σου πω και σε κάθε ‘τενεκέ’ ή ‘άεργο’ της Αριστεράς, αν είναι να φτιάξει το νέο προφίλ μιας ξεθωριασμένης αριστείας και μιας ξεπλυμένης πολιτικής μεγαλοκαρδίας. Βλέπεις τα ‘καλά’ και ‘γενναιόδωρα’ τέκνα της πολιτικής ζωής του τόπου, μετρούσαν παλιά την προσφορά τους με τις φιλικές χάρες, τα γεφύρια, τα κρασιά και τα τσίπουρα στα πανηγύρια. Αλλά τώρα που άλλαξαν οι καιροί και δεν μπορούν να το δεχτούν, θα κάνουν ότι μπορούν για να ανυψώσουν το κοινό αίσθημα υπέρ τους.

Και να τα like! από κάτω οι συμπατριώτες Ευρυτάνες σε κάθε ανάρτηση γεμάτη ‘κούφιες’ νοήματος μεγαλοστομίες και να! ο ενθουσιασμός σε κάθε ακατάληπτη πολιτική αμπελοφιλοσοφία χάριν εντυπωσιασμού! Λογικό, γιατί ποιοι απ΄ αυτούς ζουν στην Ευρυτανία, αφού εδώ δεν έμεινε κανένας; Τα like από μακριά δεν κοστίζουν και κάτι και αν ζει και κανένας απ’ αυτούς εδώ, θα είναι από τους ‘ωφελημένους’ της πολιτικής μεγαλοκαρδίας. Μήπως κανένας απ’ αυτούς έκανε επίσης like στις αναρτήσεις για τους απολυμένους και σήμερα ανέργους στο Καρπενήσι; Μήπως έχει κάποιος, κάποιον δικό του, κάποιον συγγενή, κάποιον φίλο, που αύριο δεν ξέρει αν μπορεί να παραμείνει στην πόλη ή που ήδη αναζητάει δουλειά να φύγει κι αυτός, να πάει μακριά, εκεί που τα like είναι εύκολα; Που βρίσκονται λοιπόν αυτοί οι beyond πολιτικοί του τόπου; Τι έκαναν για να μην βρεθούν στο δρόμο όλοι αυτοί οι άνθρωποί;  Ή βρίσκονται τόσο πολύ δίπλα στους πολίτες, που για μια ακόμα φορά θα πουλήσουν εκδούλευση πάνω στην ανάγκη ενός ανθρώπου και σαν σωτήρες θα του δώσουν πίσω αυτή ή μια άλλη δουλειά; BEYOND από κάθε όριο ΑΗΔΙΑΣ.