Χώροι στάθμευσης, μονοδρομήσεις, στάσεις λεωφορείων στα θέματα του Συμβουλίου

619
15s10karpenis

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η 2η τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Καρπενησίου. Πολλά ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τα μέλη του Συμβουλίου, καταθέτοντας στη συνέχεια προτάσεις προς τον Δήμαρχο Καρπενησίου.

Συγκεκριμένα, προτάθηκε η έκδοση άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων έτους 2024, εντός των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων Σαξώνη Αθηνά, «ΛΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ» και «ΑΦΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΙ ΟΕ».

Επίσης, αποφασίστηκε:

α) Η μονοδρόμηση της οδού Χαρ. Τρικούπη από τη οδό Πανόρμου μέχρι τη συμβολή της με την Άρη Βελουχιώτη και με κατεύθυνση από ανατολικά προς τα δυτικά.

β) Η μονοδρόμηση της οδού Άρη Βελουχιώτη από τη συμβολή της με την Χαρ. Τρικούπη μέχρι την οδό Αθ. Καρπενησιώτη και με κατεύθυνση από ανατολικά προς τα δυτικά.

γ) Η μονοδρόμηση της οδού Ναπ. Ζέρβα από την οδό Αθ. Καρπενησιώτη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Πανόρμου με κατεύθυνση δυτικά προς ανατολικά.

δ) Η σηματοδότηση του κόμβου σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη.

ε) Η διατήρηση της προτεραιότητας της οδού Χαρ. Τρικούπη έναντι όλων των διασταυρούμενων οδών, όπως και η Καρπενησιώτη.

Οι οδοί Βελουχιώτη και Ζέρβα έχουν προτεραιότητα έναντι των ενδιάμεσων κάθετων τοπικών οδών. Οι μονοδρομημένες οδοί λειτουργούν με μια λωρίδα κυκλοφορίας και ο πλεονάζων χώρος αξιοποιείται για τη διαμόρφωση πεζοδρομίων καθώς και τη στάθμευση οχημάτων στην αριστερή πλευρά των δρόμων (Χαρ. Τρικούπη, Άρη Βελουχιώτη και Ναπ. Ζέρβα) κατά την κατεύθυνση κίνησης των οχημάτων.

Προτείνεται, ακόμη, η δημιουργία στάσεων λεωφορείων με ταυτόχρονη τοποθέτηση στεγάστρων αναμονής επιβατών έμπροσθεν του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Καρπενησίου, αφού πρώτα γίνει ανάλογη μελέτη από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρπενησίου. Επιπλέον, προτάθηκε η χωροθέτηση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της οδού Ύδρας έμπροσθεν του νέου Δημαρχείου και η εκπόνηση σχετικής μελέτης, ούτως ώστε να υπάρξει κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση επί της οδού Ν. Στράτου, από το κατάστημα «Corner» και προς τα κάτω, με ενδεχόμενη απαγόρευση θέσεων στάθμευσης ή και μονοδρόμηση.