Δασοπόνοι και Υγειονομικοί με τον νέο γραπτό διαγωνισμό και τη νέα προκήρυξη στον τομέα της υγείας

186
dasoponoi

Μεγάλος αναμένεται να είναι ο αριθμός των προσλήψεων που θα πραγματοποιηθεί μέσα από δύο προκηρύξεις μετά το Πάσχα. Αυτές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 1.500 και θα καλύψουν θέσεις τόσο στον τομέα της υγείας, όσο και στον τομέα τον Δασοπόνων.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες εκδόθηκε προκήρυξη που αφορά  το νέο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ (1Γ/2024) και τις προσλήψεις υποψηφίων της ειδικότητας ΤΕ Δασοπόνων σε όλη τη χώρα, από κενές θέσεις που προέβλεπε ο 1ος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 13 Μαΐου ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:00 και λήγει στις 24 Μαΐου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00 η γραπτή εξέταση προβλέπει τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών (multiple choice). Στη διαδικασία συμμετέχουν υποψήφιοι με: Πτυχίο ή δίπλωμα Δασοπονίας ή Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλος αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής. Οι προσλήψεις των υποψηφίων ΤΕ Δασοπόνων στον εμβόλιμο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ θα διενεργηθούν με εξετάσεις και σε στάδια με πρότυπο τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό, ως εξής: Διαδικασία κατάταξης με γραπτό διαγωνισμό σε πίνακα βαθμολογίας (πρώτο στάδιο).

Στη συνέχεια οι επιτυχόντες θα συμμετάσχουν, σε δεύτερο στάδιο, σε προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχου ή συναφούς κλάδου/ειδικότητας σε φορείς της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4765/2021, εφόσον διαθέτουν εκείνη τη χρονική στιγμή (κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων του σταδίου αυτού) και τα τυχόν απαιτούμενα πρόσθετα προσόντα.

Προσλήψεις στον τομέα της υγείας

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να προκηρυχθεί η απόφαση, που έχει πλέον λάβει υπογραφές, για 1.137 προσλήψεις λοιπού επικουρικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ στην Υγεία. Σύμφωνα με την προκήρυξη η οποία αναμένεται να βγει σύντομα οι 538 θέσεις εργασίας αφορούν το ΕΚΑΒ και οι 599 τα νοσοκομεία της χώρας. Μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει: «Όπως έχουμε ήδη προαναγγείλει, το 2024 θα γίνουν συνολικά 6.500 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας για την ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ. Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη σήμερα η απόφαση για έκδοση προκήρυξης από το ΑΣΕΠ για την πλήρωση 1.137 θέσεων λοιπού, πλην νοσηλευτικού, προσωπικού, εκ των οποίων οι 538 αφορούν το ΕΚΑΒ και οι 599 τα νοσοκομεία της χώρας […]».

(Πηγή: insider.gr)