Διαγραφή οφειλών ύψους 1.278€ για δημότες του Δήμου Καρπενησίου

454
r 1024x512

Τη διαγραφή βεβαιωθέντων τελών  Ύδρευσης –Κοιμητηρίου, σε έξι (6) δημότες του Δήμου Καρπενησίου, ανάμεσα σε αυτούς και η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας συνολικού ποσού 1.278,48 ευρώ αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή Καρπενησίου.

Ειδικότερα, οι πέντε (5) δημότες ζητούν τη διαγραφή των οφειλών ύδρευσης, διότι χρεώθηκε σε δημότη τέλη αποχέτευσης στον λογαριασμό ύδρευσης ενώ δεν είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο. Αυτό προκύπτει από τη βεβαίωση του τμήματος Βιολογικού Καθαρισμού & Αποχέτευσης του Δήμου και πρέπει να διαγραφεί η αντίστοιχη χρέωση, σε άλλους γινόταν χρέωση σε παροχή που δεν υπήρχε, είτε διαπιστώθηκε αφανής διαρροή στην εσωτερική εγκατάσταση και εντοπίστηκε από Τεχνικό Υπάλληλο του Δήμου. Η κατανάλωση των δύο Τριμήνων Γ, Δ 2023 ήταν αυξημένη λόγω της διαρροής και πρέπει να γίνει η διόρθωση σύμφωνα με τον Κανονισμό Ύδρευσης του Δήμου. Επίσης υπήρξε λογαριασμός που εξοφλήθηκε με τακτικό ένταλμα αλλά έγινε συμψηφισμός οφειλών προς το Δημόσιο.

Σχετικά με τα τέλη κοιμητηρίου πραγματοποιούνταν χρέωση σε δημότη για τα έτη από 2017 έως 2023 για διπλό τάφο, ενώ ο τάφος ήταν μονός.