Έφτασες;

2990
ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ γαι site

507.000 χιλιάδες υπογραφές στο ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού έχουν συγκεντρωθεί έως σήμερα. Το ψήφισμα με το οποίο η Μαρία Καρυστιανού ζητά την υποστήριξη των πολιτών για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την άρση της βουλευτικής ασυλίας, ξεπέρασε μέσα σε λίγα 24ώρα τις 500 χιλιάδες υπογραφές. Αυτή τη στιγμή το ψήφισμα έχει συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές, δείχνοντας πως ο λαός απαιτεί δικαιοσύνη για το έγκλημα στα Τέμπη.

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων. Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι! Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο «Τέμπη 2023» αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας», αναφέρει στο μήνυμα-κάλεσμά της μητέρας της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου.

Και οι 507.000 και όσοι θα υπογράψουν ακόμα, περιμένουμε μια απάντηση στο ‘Έφτασες;’. Κανένας απ’ αυτούς τους 57 ανθρώπους δεν έφτασε στον προορισμό του, αλλά όλοι ζητάμε το έγκλημα στα Τέμπη να φτάσει κάπου. Στη δικαίωση του να αποδοθούν οι ευθύνες σ’ αυτούς που τις έχουν, η παραδοχή πως ότι έγινε εκείνη τη μέρα στα Τέμπη, είναι ένα έγκλημα και η τιμωρία του. Η κατακλείδα ανήκει φυσικά σ’ αυτή την γυναίκα.

«Δεν ήταν ένα μεγάλο δυστύχημα αλλά ένα μεγάλο κρατικό έγκλημα. Συγκλονιστήκαμε όταν διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε κανένα σύστημα ασφαλείας σε λειτουργία στο κύριο μέσο μαζικής μετακίνησης της χώρας. Το υπουργείο Μεταφορών γνώριζε το πρόβλημα και παρ’ όλα αυτά επέτρεπε τη λειτουργία. Μας παραπλάνησαν, μας εξαπάτησαν. Παραβιάζοντας όλα τα διεθνή πρωτόκολλα, παραγκώνισαν τους δικαστικούς λειτουργούς και προχώρησαν σε πλήρη αλλοίωση του χώρου. Απέκρυψαν και συγκάλυψαν κάθε στοιχείο που θα οδηγούσε εμάς και τους Έλληνες πολίτες στην αλήθεια και τους ένοχους στη Δικαιοσύνη… Τολμήστε για λίγο να νιώσετε το μέγεθος του εμπαιγμού και της εξαπάτησης. Τα παιδιά μας δεν ήθελαν να πεθάνουν. Ήθελαν να ζήσουν, να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Δεν μιλώ κομματικά. Δεν έχω κάποιο όφελος και θα έδινα τα πάντα να μην ήμουν εδώ, να μη σας μιλάω γι’ αυτό. Μιλάω πολιτικά. Ως ενεργός πολίτης που φωνάζει για το αυτονόητο. Μας ενδιαφέρει να τιμωρηθούν οι ένοχοι που σκότωσαν με τη διαφθορά και την απραξία τους τα παιδιά μας».