Νέα επέκταση της πρωτοβουλίας “Grow Greek Tourism Online”  ανακοίνωσε η Google, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο έχει ήδη υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε 6 ελληνικές περιφέρειες στοχεύει στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των τοπικών επιχειρηματιών και επιχειρήσεων του τουρισμού.

Το πρόγραμμα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα διαρκέσει έως τα τέλη Μαρτίου 2020, ενώ η εκπαίδευση πραγματοποιείται με τη βοήθεια των Online Advisors, ειδικών συμβούλων της Google, που έχουν λάβει εκτενή εκπαίδευση στα διαδικτυακά εργαλεία για τον τουριστικό κλάδο. Ήδη, τέσσερις Online Advisors βρίσκονται στην περιοχή και έχουν ξεκινήσει δωρεάν εξατομικευμένες συναντήσεις, αλλά και ομαδικά σεμινάρια για τοπικές επιχειρήσεις του ευρύτερου τουριστικού κλάδου. Στόχος του προγράμματος είναι, στο τέλος των συναντήσεων και των σεμιναρίων, οι επιχειρήσεις να έχουν αποκτήσει τις κατάλληλες γνώσεις, ώστε να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο πιο αποτελεσματικά και να προβάλουν δραστηριότητες και αξιοθέατα της περιοχής, προκειμένου να προσελκύουν περισσότερους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Μέσω του Grow Greek Tourism Online, η Google έχει επισκεφθεί μέσα σε 5 χρόνια περισσότερες από 100 πόλεις και έχει συνεργαστεί με πάνω από 40 πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα. Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί, δωρεάν, περισσότεροι από 130.000 Έλληνες, τόσο στελέχη μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων όσο και μελλοντικοί επαγγελματίες του τουρισμού. Το 68% των εκπαιδευμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων επιβεβαίωσαν ότι σημείωσαν  ανάπτυξη ενώ μέχρι σήμερα περισσότεροι από 10 χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα βοηθήθηκαν μέσω του προγράμματος, ώστε να βρουν δουλειά.

Το “Grow Greek Tourism Online” τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Παιδείας και αποτελεί μέλος της “Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση”.

Οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, που επιθυμούν μια δωρεάν συμβουλευτική συνάντηση με τους Online Advisors του προγράμματος, μπορούν να εγγραφούν απευθείας στο https://g.co/greektourism/stereaellada

Περισσότερες πληροφορίες για τους Δημοσιογράφους:

Ιωάννα Λεούση  – i.leoussi@solidhavas.gr

Αλίν Μαζλούμ – a.mazloum@solidhavas.gr