Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της κοινωνικής πρόνοιας προς τους δημότες του, ο Δήμος Αγράφων, μεριμνά για την κάλυψη βασικών αναγκών ανθρώπων που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση και ευπαθών ομάδων, μέσω του Κέντρου Κοινότητας και του κοινωνικού παντοπωλείου που λειτουργεί σε αυτό. Σε αυτή την προσπάθεια συνέδραμαν και μεγάλες επιχειρήσεις όπως τα HondosCenter και η 3ΑΛΦΑ. Στην ευχαριστήρια επιστολή του ο Δήμαρχος Αγράφων, κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, αναφέρει:

«Ο Δήμος Αγράφων στα πλαίσια της κοινωνικής μέριμνας και υποστήριξης των ευπαθών πολιτών του δήμου μας, προσπαθεί να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επισιτισμού. Είναι αξιοθαύμαστο και συγκινητικό το γεγονός ότι δίπλα μας πάντα στέκονται με αλληλεγγύη και αγάπη άνθρωποι οι οποίοι έχουν φύγει από το τόπο καταγωγής τους, έχουν διακριθεί στο επάγγελμά τους και πάντα συμπαραστέκονται έμπρακτα  στους συμπολίτες τους που έχουν ανάγκη. Προσωπικά εγώ, οι συνεργάτες μου και τα στελέχη τα Κέντρου Κοινότητας του Δήμου ευχαριστούμε θερμά  την  εταιρία HondosCenter για την δωρεά χρηματικού ποσού σε τοπικό παντοπωλείο του Δήμου με σκοπό την αγορά σε διατροφικά είδη τα οποία δόθηκαν σε αδύναμες οικογένειες.

Επίσης να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την εταιρία 3 ΑΛΦΑ για τα προϊόντα που μας έστειλε με σκοπό την ενίσχυση νοικοκυριών που διαβιούν στο όριο της φτώχειας αντιλαμβανόμενοι την ιδιαιτερότητα της εποχής που ζούμε.

Η ανιδιοτελής αυτή κίνηση στέκεται αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης εν μέσω της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης».