Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου ‘Poor Things’ στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου

2476
ΣΙΝΕΜΑ

Το Σάββατο (17/02) και την Κυριακή (18/02) και ώρα 20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας επιστημονικής φαντασίας ‘Poor Things’ του Γεωργίου Λάνθιμου με τους Emma Stone, Mark Ruffalo, Ramy Youssef, Willem Dafoe.

Η ταινία απέσπασε συνολικά 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ και μάλιστα σε πολύ σημαντικές κατηγορίες, όπως Καλύτερης ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ Γυναικείου Ρόλου, Διασκευασμένου Σεναρίου, Β’ Ανδρικού Ρόλου, Μοντάζ, Φωτογραφίας, Μουσικής, Κοστουμιών, Σκηνογραφίας, Κομμώσεων και Μακιγιάζ.

Υπόθεση: Από τον δημιουργό Γιώργο Λάνθιμο και σε παραγωγή της Emma Stone, έρχεται η απίστευτη ιστορία και η φανταστική εξέλιξη της Bella Baxter (Stone), μιας νεαρής γυναίκας που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Υπό την προστασία του Baxter, η Bella ανυπομονεί να μάθει. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

Διάρκεια ταινίας: 141′