Στις αποθήκες παραμένει σχεδόν το 50% του φετινού παραγόμενου ελαιολάδου στο Ηράκλειο, καθώς όλες οι εμπορικές πράξεις έχουν “παγώσει” λόγω του κορωνοϊού και του λοκντάουν στην εστίαση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Μανώλη Αργυράκη, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ, Μύρων Χιλετζάκης, όλες οι πράξεις έχουν “παγώσει” εκτός από μία περίπτωση, όπου ποσότητα λαδιού αγοράστηκε προς 3,10 ευρώ από Έλληνες τυποποιητές.

Ο κ. Χιλετζάκης επισήμανε ότι, αφενός η εστίαση που παραμένει κλειστή για πολλούς μήνες με μικρά διαλείμματα, αφετέρου η συνολική κατάσταση με τα απανωτά λοκντάουν στη χώρα, έχουν επιδεινώσει την κατάσταση στην αγορά.

Με τιμή στα 2,60 ευρώ το κιλό, το χρυσοφόρο αυτό κρητικό προϊόν παραμένει στα … αζήτητα! Υπολογίζεται ότι πρόκειται για περίπου 40 χιλιάδες τόνους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία από τη συνολική παραγόμενη ποσότητα των περίπου 80.000 τόνων!

Η εξέλιξη αυτή, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και όλοι αναμένουν τα νεώτερα… (Πηγή: neoiorizontes.gr/pressgreece)