Μεταφέρεται το μνημείο του Αθανασίου Καρπενησιώτη

496
002 copy

Την αναγκαιότητα μεταφοράς του μνημείου του αγωνιστή της επανάστασης του 1821 Αθανασίου Καρπενησιώτη σε χώρο που θα αναδεικνύει το μνημείο και θα διευκολύνει όλες τις δραστηριότητες πέριξ αυτού αποφάσισε ο Δήμαρχος Καρπενησίου Χρήστος Κακαβάς, μαζί με τους συμβούλους και ύστερα από πρόταση του Συμβουλίου της Κοινότητας Καρπενησίου.

Συγκεκριμένα, προτείνεται η μεταφορά του μνημείου του αγωνιστή της επανάστασης του 1821 Αθανασίου Καρπενησιώτη από τη διασταύρωση των οδών Γεωργίου Κονδύλη και Αθανασίου Καρπενησιώτη, στον κοινόχρηστο χώρο που περικλείεται από τις οδούς Ναπολέοντα Ζέρβα, Αθανασίου Καρπενησιώτη, Ρέας και Ελευθερίας, καθώς η θέση αυτή θα αναδείξει το μνημείο και θα διευκολύνει όλες τις δραστηριότητες, όπως εκδηλώσεις μνήμης αφιερωμένες στο μεγάλο αγωνιστή του 1821, καταθέσεις στεφάνων σε διάφορες επετείους κλπ.

Η μεταφορά και τοποθέτηση του μνημείου θα πραγματοποιηθεί υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου συμφωνεί με τη θέση αυτή και αναφέρει τα εξής: «Στον υπόψη χώρο έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία έτη διάφορες εργασίες διαμόρφωσης-ανάπλασής του και έχει χωρισθεί «λειτουργικά» σε δυο τμήματα με την κατασκευή πλακόστρωτου διαδρόμου με κατεύθυνση Ανατολή – Δύση. Η υπηρεσία μας συμφωνεί με την νέα θέση έναντι της προηγουμένης καθώς έτσι τιμάται το πρόσωπο στο οποίο είναι αφιερωμένο. Επίσης προτείνει την τοποθέτησή του στο βόρειο άκρο του νότιου τμήματος του πάρκου. Πριν την μεταφορά όμως απαιτείται νέα μικροδιαμόρφωση του χώρου τοποθέτησης και νέα είσοδο σε αυτό. Εφόσον εγκριθεί η μεταφορά του, η υπηρεσία μας θα συντάξει την αντίστοιχη μελέτη για τη διαμόρφωση του χώρου και την τοποθέτησή του».