Ο Λιθοχωρίτης Παναγιώτης Νιάφας προάγεται σε Αντιστράτηγος

629
παναγιωτης νιαφας

Αναλαμβάνει καθήκοντα Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας και προάγεται σε Αντιστράτηγος ο Παναγιώτης Νιάφας, ο οποίος γεννήθηκε το 1969 στο Λιθοχώρι Ευρυτανίας.

Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1991 και το 1996 αποφοίτησε από τη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού και τοποθετήθηκε στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε ως επιχειρησιακός και επιτελικός Αξιωματικός στον 3ο Πυροσβεστικό Σταθμό και το Γραφείο Πυρασφάλειας της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης, στον 2ο, 6ο, 9ο και 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στην Π.Υ. Ρεθύμνου, στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Αττικής και από το 2019 εώς το 2020 ως Υποδιοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Το 2020 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και τοποθετήθηκε ως Διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ. Το 2021 τοποθετήθηκε ως Διευθυντής Πυρόσβεσης στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος. Το 2022 προήχθη στο βαθμό του Υποστράτηγου και ορίστηκε ως Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές και δύσκολες επιχειρήσεις πυρόσβεσης και διάσωσης, όπως η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας το 2016, οι φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής το 2017, η καταστροφική πυρκαγιά στην Κινέττα Αττικής το 2018 και οι μεγάλες πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021 στον Πύργο Ηλείας, το Ναύπλιο, το Άργος, το Αίγιο, το Σχίνο – Αλεποχώρι και τα Βίλλια Αττικής.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας καθώς επίσης και της Σχολής Πολέμου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή και έχει τιμηθεί με μετάλλια, παράσημα, ηθικές και υλικές αμοιβές. Είναι έγγαμος και πατέρας 2 παιδιών.