Ονοματοδοσία οδών και εκμίσθωση αθλητικών εγκαταστάσεων στην 8η Συνεδρίαση ΔΣ

473
dimotiki

Η 8η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου θα γίνει σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 και ώρα 19.00. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης (στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην οδό Ν. Τσιαμπούλα -κτίριο ΚΑΠΗ 3ος όροφος) και με τηλεδιάσκεψη, μέσω της εφαρμογής Zoom, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης.

Ανάμεσα στα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν είναι η έγκριση πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων Δ.Σ. (εισηγητής ο Πρόεδρος Αρμάγος Χρήστος) και η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος – Αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικ. έτους 2024 (εισηγητές: ο αντιδήμαρχος Λερογιάννης Δημήτριος και η αντιδήμαρχος Κόγια Παρασκευή).

Επιπλέον, στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί το ζήτημα περί δήλωσης προσχώρησης δικαιούχου στη σύμβαση δεσμευμένου (EscrowAccount) λογαριασμού στο πλαίσιο υλοποίησης του χρηματοδοτικού προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Δράσης «ΕΡΓΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ: Α. ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ, Β. ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑ – ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΣΕ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, Γ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΝΕΡΟΥ, Δ. ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ», ενταγμένης στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. (εισηγήτρια η αντιδήμαρχος κ.Κόγια Παρασκευή).

Θα συζητηθεί, επίσης, η έκθεση καταγραφής – απογραφής περιουσιακών στοιχείων της λυθείσας κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Καρπενησίου με την επωνυμία ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ (εισηγήτρια η αντιδήμαρχος Κόγια Παρασκευή), η μεταφορά του μνημείου του αγωνιστή της επανάστασης του 1821 Αθανασίου Καρπενησιώτη (εισήγηση Δημοτικής Επιτροπής – εισηγητής ο αντιδήμαρχος Λερογιάννης Δημήτριος) και η ονοματοδοσία οδών στη θέση «Μύλοι» του Δήμου Καρπενησίου (εισηγητής ο αντιδήμαρχος Λερογιάννης Δημήτριος).

Επιπρόσθετα, η σύσταση επιτροπής παροχής γνώμης προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την καταστροφή αντικειμένων που δεν έχουν καμία αξία (εισηγήτρια η αντιδήμαρχος Κόγια Παρασκευή) και η παραχώρηση χρήσης ακινήτου (μία αίθουσα Παλαιού Δημοτικού Σχολείου της Τ.Κ. Ασπροπύργου) στην νεοσύσταση ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας Αράκυνθος με διακριτό τίτλο «Αράκυνθος ΚοινΣΕπ» (εισηγητής ο αντιδήμαρχος Σταμάτης Ιωάννης), θα αποτελέσουν θέματα συζήτησης του δημοτικού συμβουλίου.

Συζητήσεις θα γίνουν και για τα ακόλουθα θέματα, όπως η εκμίσθωση με δημοπρασία αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Καρπενησίου για την διεξαγωγή τουρνουά έτους 2024 και η παραχώρηση χρήσης χώρου Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου, κατόπιν αιτήματος της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Καρπενησίου (ΛΕ.ΜΟ.Κ.)(εισηγητής ο αντιδήμαρχος Σκαρπής Ιωάννης).

Τέλος, αποφάσεις πρόκειται να ληφθούν για την παραχώρηση δικαιώματος για σύσταση μονών οικογενειακών τάφων στο κοιμητήριο της Δ.Κ. Μικρού Χωριού και στο κοιμητήριο της Δ.Κ. Βουτύρου (εισηγητής ο αντιδήμαρχος Σταμάτης Ιωάννης) και για την παράταση προθεσμίας περαίωσης των έργων: «Τεχνικά-Ασφαλτοστρώσεις οδικού δικτύου Καρπενήσι –Βουτύρου»και «Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους τεχνικών έργων του Δήμου Καρπενησίου που επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 11ης και 12ης Δεκεμβρίου 2021» (εισηγητής ο αντιδήμαρχος Λερογιάννης Δημήτριος).