Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Αποθέωση για χρυσό Τεντόγλου και χάλκινο Καραλή

960
28339053 e1709537592737 1536x824

Μίλτος Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησαν ένα χρυσό κι ένα χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου και πλέον βάζουν πλώρη για το Παρίσι 2024.

Με ένα χρυσό κι ένα χάλκινο μετάλλιο επιστρέφει η Εθνική Ομάδα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης. Ο Εμμανουήλ Καραλής χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο της μετάλλιο στη διοργάνωση, μετά το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου.

Η Ελλάδα, με το χρυσό του Τεντόγλου στο μήκος και το χάλκινο του Καραλή στο επί κοντώ έφτασε τα 15 μετάλλια (επτά χρυσά, δύο ασημένια και έξι χάλκινα) στην ιστορία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

Στόχος το πανελλήνιο ρεκόρ και τα 6 μέτρα

Το μετάλλιο ήταν ανέλπιστο ακόμα και για τον ίδιο τον Εμμανουήλ Καραλή, που πλέον βάζει πλώρη για ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ και για τα έξι μέτρα, όπως δήλωσε στη μικτή ζώνη.

«Δεν το περίμενα πραγματικά. Πάντα θέλω να δίνω τον καλύτερό μου αυτό όταν φοράω το εθνόσημο. Είχα έρθει εδώ με την 13η επίδοση και είχα μια δύσκολη σεζόν που μου δεν έβγαιναν τα άλματα, τα κοντάρια, μια σεζόν με πάρα πολλά λάθη, αλλά στο τέλος ήρθα τρίτος στον κόσμο. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Θα κάτσω να ηρεμήσω με την οικογένειά μου, τους φίλους μου. Τους ευχαριστώ όλους. Στόχος μου στον ανοιχτό είναι να κάνω ένα πανελλήνιο ρεκόρ, να έχω αυτοπεποίθηση και να είμαι συνεπής στους αγώνες. Θέλω να κάνω έξι μέτρα, είμαι για έξι μέτρα. Η σεζόν είναι μεγάλη με πολλούς αγώνες. Τώρα ξεκούραση για να ηρεμήσει το μυαλό μου και το σώμα μου».

Ο ρόλος της οικογένειάς του

Μεγάλο ρόλο αγωνιστικά και ψυχολογικά έπαιξαν οι γονείς του Εμμανουήλ, Χάρης και Σάρα στους οποίους αναφέρθηκε εκτενώς:

«Είχα δεδομένο ότι δεν θα έρθω, αλλά η μητέρα μου πίστευε πάρα πολύ σε μένα. Όταν μια μητέρα δίνει την αγάπη της και την εμπιστοσύνη στο παιδί της μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα, οπότε αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στη μητέρα μου. Στον αγώνα έπρεπε να μπω και να εκτελέσω. Ο Χάρης Καραλής, προπονητής και πατέρας μου, έκανε φοβερή δουλειά σήμερα στο κοουτσάρισμα. Τα μπράβο ανήκουν και σε αυτόν γιατί με βοήθησαν να ξεπεράσω τις δυσκολίες. Κάνουμε πολλές προπονήσεις και με τον Γιώργο Πομάσκι και τον Μίλτο Τεντόγλου, οπότε το γκρουπ Πομάσκι έχει δύο μετάλλια αυτή τη στιγμή σε αυτούς τους αγώνες».

Πηγή: Pride