Σύμφωνα συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καρπενησίου, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και Υπουργείου Παιδείας

164
p1bpqm7mqubki5nfas418en1e3i4 overlay overlay

Δύο σύμφωνα συνεργασίας υπέγραψε ο Δήμος Καρπενησίου, το ένα με το Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το δεύτερο με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Καρπενησίου για το Περιβάλλον και την Αειφόρα Ανάπτυξη (ΚΕΠΕΑ), με σκοπό τη μεγαλύτερη εξωστρέφεια και δραστηριοποίηση του Δήμου Καρπενησίου.

Αναφορικά με τη συνεργασία με το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ο Δήμος Καρπενησίου ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης στο έργο του Συλλόγου προχωρά στη σύναψη συνεργασίας και: 1. Αναλαμβάνει την προβολή της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις Εξαφανίσεις 116000, της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων 116111 και της Εθνικής Γραμμής για τους Αγνοούμενους ενήλικες 1017 στα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης, που διαχειρίζεται 2. Αναλαμβάνει να ενημερώσει όλες τις αρμόδιες Διευθύνσεις του για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που παρέχει ο Σύλλογος στους τομείς της Βίας, της Υγείας, της Εξαφάνισης και της Φτώχειας όπως περιγράφονται παραπάνω με σκοπό τη συνεργασία και αξιοποίησή τους προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών τους που διαμένουν στον Δήμο. 3. Αναλαμβάνει την προβολή των μηνυμάτων Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas στις οθόνες μεταβλητών μηνυμάτων στο οδικό δίκτυο και σε άλλα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης, που διαχειρίζεται 4. Συμμετέχει ενεργά στα Προγράμματα Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas κυρίως μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας ή άλλων υπηρεσιών (π.χ Τμήμα Καθαριότητας, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας κ.τ.λ). Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Καρπενησίου στο πρόγραμμα Amber Alert Hellas και στο πρόγραμμα Missing Alert Hellas, αμφότερα τα συμβαλλόμενα μέρη, αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν και συνεργαστούν για την από κοινού συνδρομή στην επιδίωξη της εκπλήρωσης των προγραμμάτων. 5. Αναλαμβάνει την παροχή τεχνικής ή οποιασδήποτε άλλης μορφής υποστήριξης προβλέπεται από τον κανονισμό του προς τις δομές που λειτουργεί ή πρόκειται να λειτουργήσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Καρπενησίου.6. Αναλαμβάνει την διάθεση χώρων, εφόσον αυτό είναι εφικτό, για δημιουργία δομών με στόχο την ενδυνάμωση των παιδιών στον Δήμο Καρπενησίου.

Σύμφωνο συνεργασίας με ΚΠΕ

Το δεύτερο σύμφωνο συνεργασίας του Δήμου Καρπενησίου έγινε μεταξύ του Δήμου και του Κέντρου Εκπαίδευσης Καρπενησίου για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ), καθώς κύριο μέλημα του Δήμου είναι η συνέχιση προγραμμάτων που προσφέρουν στους δημότες και στην περιοχή. Ο Δήμος με απόφαση του Δ.Σ Καρπενησίου προέβη στην σύναψη σύμβασης με το ΚΠΕ Καρπενησίου έως τις 31 Αυγούστου 2024. Όλο αυτό το διάστημα υπήρχε άριστη συνεργασία και μέσα από τα εκπαιδευτικά/επιμορφωτικά προγράμματα και τις καινοτόμες δράσεις έγινε ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος, πολιτισμού και υγείας.

Επίσης επισκέφτηκαν από άλλες περιοχές της Ελλάδας τον τόπο μας και γνώρισαν τις ομορφιές του. Ο Δήμος με τη σύμβασή του με το Υπουργείο Παιδείας παραχωρεί δωρεάν για τη στέγαση του ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου τους ως κάτω αναφερόμενους χώρους που περιλαμβάνονται στο δημοτικό ακίνητο της Μαθητικής Εστίας Καρπενησίου επί της οδού Παύλου Μπακογιάννη 4. Για αποκλειστική χρήση του ΚΕΠΕΑ παραχωρείται:• Διαμέρισμα 3 κυρίων δωματίων, με επιπλέον χωλ, κουζίνα και τουαλέτα για τη στέγαση των γραφείων του ΚΕΠΕΑ.• Μία (1) αίθουσα διδασκαλίας χωρητικότητας 35 ατόμων (ισόγειο). ▪ Μία (1) αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χωρητικότητας 100 ατόμων (ισόγειο). ▪ Αποθήκη υλικού (Υπόγειο). ▪ Πτέρυγα Διαμονής με Δύο (2) δωμάτια (1 μονόκλινο και 1 δίκλινο) για εκπαιδευτικούς με εσωτερικό μπάνιο (1ος όροφος). Δέκα (10) δωμάτια για μαθητές – τριες (τρίκλινα) (1ος όροφος). Τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με είδη επίπλωσης και λινοθήκη. Πέντε (5) ντους (1ος όροφος) Δέκα (10) τουαλέτες (1ος όροφος) Δέκα (10) νιπτήρες (1ος όροφος). Β. Για κοινή / περιοδική χρήση του ΚΕΠΕΑ με τους υπόλοιπους ένοικους της Μαθητικής Εστίας παραχωρείται: ▪ Εκθεσιακό χώρο (Ισόγειο).▪ Μαγειρείο και εστιατόριο πλήρως εξοπλισμένο (Ισόγειο).▪ Χώρο για κυλικείο. ▪ Έξι (6) τουαλέτες (Ισόγειο) για τις ανάγκες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ο Δήμος Καρπενησίου βεβαιώνει ότι οι παραχωρούμενοι χώροι είναι κατάλληλοι για τη συμφωνηθείσα χρήση και ότι πληρούν όλες τις νόμιμες προδιαγραφές φυσικής ασφάλειας και πυρασφάλειας και διαθέτουν θέρμανση.