25 C
Karpenisi
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2026

Συνάντηση Καρδαμπίκη με τον διακεκριμένο Παλαιοντολόγο Δρ. Γιώργο Γεωργαλή

25
Συνάντηση Καρδαμπίκη με τον διακεκριμένο Παλαιοντολόγο Δρ

Στο επίκεντρο η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής

Στη Γρανίτσα πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον Δήμαρχο Αγράφων, Αλέξη Καρδαμπίκη, και τον Δρ. Γιώργο Γεωργαλή, Διδάκτορα Παλαιοντολογίας και Καθηγητή στην Πολωνική Ακαδημία Επιστημών στην Κρακοβία, με αντικείμενο την επιστημονική έρευνα και την προβολή της παλαιοντολογικής κληρονομιάς του τόπου.

Σε σχετική του ανάρτηση, ο Δήμαρχος Αγράφων υπογράμμισε τη σημασία της αξιοποίησης του επιστημονικού δυναμικού που κατάγεται από την περιοχή:

«Με ανθρώπους του τόπου μας που ξεχωρίζουν και αγαπούν τα Άγραφα.

Στη Γρανίτσα είχα τη χαρά να συναντήσω τον Δρ. Γιώργο Γεωργαλή, έναν σημαντικό επιστήμονα με καταγωγή από την Κάτω Ποταμιά Γρανίτσας.

Ο Γιώργος είναι Διδάκτορας Παλαιοντολογίας από το Πανεπιστήμιο του Φρίμπουργκ στην Ελβετία και σήμερα Καθηγητής Παλαιοντολογίας στην Πολωνική Ακαδημία Επιστημών στην Κρακοβία.

Μιλήσαμε για την Παλαιοντολογία και, κυρίως, για όσα μπορεί να κρύβει ο τόπος μας.

Τα Άγραφα έχουν έναν μοναδικό φυσικό πλούτο και αξίζει να γνωρίσουμε καλύτερα και να αναδείξουμε κάθε πλευρά του.

Συζητήσαμε επίσης για τη δυνατότητα συνεργασίας του Δήμου Αγράφων με τον Γιώργο και επιστημονικούς φορείς, μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα που ήδη εκπονεί στην Ευρώπη και δράσεις έρευνας στην περιοχή μας.

Είναι σημαντικό άνθρωποι με γνώση και αγάπη για τον τόπο να επιστρέφουν, να προσφέρουν και να ανοίγουν νέους δρόμους για τα Άγραφα.

Γιατί τα Άγραφα έχουν πολλά ακόμη να μας αποκαλύψουν.»

Προοπτικές για Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Έρευνα

Ο Δρ. Γεωργαλής, με καταγωγή από την Κάτω Ποταμιά Γρανίτσας και διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Φρίμπουργκ, διαγράφει μια διακεκριμένη ακαδημαϊκή πορεία στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκαν οι βάσεις για μια πιθανή συνεργασία του Δήμου Αγράφων με επιστημονικά ιδρύματα, με στόχο την ένταξη σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και τη διεξαγωγή αυτοψιών στην ευρύτερη περιοχή.