Συντήρηση χώρων πρασίνου και 3ο Evrytania Trail Races στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής

626
dimotiki

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε η 23η Τακτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα στον Προφήτη Ηλία, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε πολύ σημαντικά θέματα.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η έγκριση γενομένης δαπάνης συμβολαιογράφου καθώς και μετακίνησης Δημάρχου στην Αθήνα. Επιπλέον, ο καθορισμός τέλους χρήσης θέσεων ετήσιας εμποροπανήγυρης Καρπενησίου έτους 2024 και η έγκριση προσφυγής στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την προμήθεια με τίτλο: «Συντήρηση χώρων πρασίνου Δήμου Καρπενησίου (2024-2025)» ενδεικτικού προϋπολογισμού 100.149,66 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, αποτέλεσαν σημαντικά θέματα συζήτησης.

Επιπρόσθετα, συζητήσεις έγιναν για την έγκριση προσφυγής στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την προμήθεια με τίτλο: «Κατεπείγουσα προμήθεια ελαστικών για το ΚΗΗ 6526 ημιρυμουλκούμενο του Δήμου», για την εξειδίκευση πίστωσης για τη συνδιοργάνωση με τον σύλλογο “Ε4 – ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ” για τη διεξαγωγή του 3ου Evrytania Trail Races, για την εξειδίκευση πίστωσης για αγορά αναλωσίμων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, καθώς και για την έγκριση θέσεων καθηγητών φυσικής αγωγής για το πρόγραμμα «Άθληση για όλους» και καθορισμός ειδικοτήτων περιόδου 2024-2025.

Επιπλέον, η αναδιάταξη θέσεων (κοινόχρηστης θέσης στάσης και ΑμεΑ) στην οδό Αισώπου στην Δ.Κ. Καρπενησίου, η χωροθέτηση θέσης στάθμευσης ΑμεΑ στην οδό Καραϊσκάκη στην Δ.Κ. Καρπενησίου και στην οδό Αγίου Νικολάου στην Δ.Κ. Καρπενησίου (απέναντι από ΕΛΤΑ), καθώς και η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Καρπενησίου και ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ” (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) για την: «ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ Τ.Κ. ΧΕΛΙΔΟΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ», βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Τέλος, συζητήσεις έγιναν για τη διαγραφή οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους, για την Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού (Τακτοποιητικού) Πίνακα εργασιών του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ» αναδόχου Νικολάου Μήτσιου ΕΔΕ, καθώς και για τη χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης των έργων: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΔΡΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ Δ.Ε. ΚΤΗΜΕΝΙΩΝ» αναδόχου εταιρείας ΤΡΙΧΩΝΙΣ ΑΕ και «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ» αναδόχου ΣΙΔΕΡΟΜΠΕΤΟΝ Α.Ε.