Το ΔΣ Καρπενησίου στηρίζει την Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ

486
κεθεα

Δεκτό έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου το ψήφισμα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ (ΟΣΟΚΕΘΕΑ), με το οποίο ζητά την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης, που στοχεύει στην συγχώνευση όλων των οργανισμών της χώρας που αφορούν την απεξάρτηση και τη στήριξη των οικογενειών των χρηστών. Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

«Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις, από την 1η Νοεμβρίου 2023, για το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και ιδιαίτερα για την ίδρυση του Ε.Ο.Π.Α.Ε. (Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων). Με αυτό το σχέδιο νόμου, πλήττεται ολόκληρο το πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα μας. Η διοικητική και λογιστική συνένωση όλων των εγκεκριμένων οργανισμών και δημόσιων προγραμμάτων σε έναν οργανισμό, μόνο δυσλειτουργίες και χρόνια προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Όλοι οι οργανισμοί και όλα τα δημόσια προγράμματα που ασχολούνται με την απεξάρτηση, κινδυνεύουν μετά από δεκαετίες κοινωνικής προσφοράς, με αφανισμό της ταυτότητας, της ιστορίας τους και των θεραπευτικών μεθόδων τους! Οι υπάρχοντες οργανισμοί και προγράμματα, ήδη διασυνδέονται μεταξύ τους, σύμφωνα με τις τρέχουσες θεραπευτικές ανάγκες, ενώ ελέγχονται και εποπτεύονται διαρκώς από το Υπουργείο Υγείας, στο ισχύον νομικό πλαίσιο. Η Απεξάρτηση στη χώρα μας χρειάζεται ΕΝΙΣΧΥΣΗ και ΟΧΙ ΔΙΑΛΥΣΗ:

– Ενίσχυση των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων με μόνιμο προσωπικό, για να μπορεί να υπάρχει «θεραπευτικό συνεχές».

– Ενίσχυση των δομών με νέους χώρους και υλικοτεχνική υποδομή.

– Εκστρατεία ενημέρωσης σε όλη την κοινωνία για τη μάστιγα των ναρκωτικών απόεξειδικευμένο προσωπικό και συμμετοχή των Συλλόγων Οικογένειας.

Τα ναρκωτικά και οι εξαρτήσεις γενικότερα διεισδύουν όλο και περισσότερο στην κοινωνία, σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες, μέσα στα σχολεία!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

Υπέρ του ψηφίσματος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ (ΟΣΟΚΕΘΕΑ) ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ίβρος Ιωάννης, Κόγια Παρασκευή, Σκαρπής Ιωάννης, Μπούργος Κωνσταντίνος, Μαντζιούτας Ιωάννης, Σβερώνη Χριστίνα, Σκλαπάνης Ταξιάρχης, Κουσιαρής Σταύρος, Καρβέλης Γεώργιος, Γιαννιώτης Δημήτριος, Σταμάτης Ιωάννης, Ξενιάς Ευθύμιος, Κωνσταντόπουλος Βασίλειος, Σουλιώτης Νικόλαος, Χαλκιάς Παντελής, Χαβέλος Αθανάσιος, Τσιουγκρή – Γυφτομήτρου Κωνσταντία, Μούρτος Αλέξανδρος και ο Πρόεδρος κ. Αρμάγος Χρήστος, ενώ «Παρών» δήλωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γενιτσαρόπουλος Χρήστος, Ζαλοκώστα Σοφία, Σβερώνης Ιωάννης και Νταλιάνης Κωνσταντίνος.