Βιώσιμη πόλη: Κάθε Τρίτη στο Καρπενήσι

591
living street

Ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με το δίκτυο πόλεων «Βιώσιμη Πόλη», διοργανώνει για 5 συνεχόμενες Τρίτες το “Living Streets – Πιλοτική μετατροπή δρόμων σε χώρους συνάθροισης πολιτών”.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πεζοδρόμηση δυο κεντρικών δρόμων Ζηνοπούλου και Κοσμά Αιτωλού, live μουσική, κέρασμα για τους μικρούς μας φίλους, επιτραπέζια παιχνίδια, ζωγραφική, κίνηση με ποδήλατα στο κέντρο της πόλης.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας, η  προώθηση ήπιων μορφών μετακίνησης με ποδήλατο, η ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην ανταλλαγή ιδεών και ανάπτυξης κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Το πρόγραμμα  “Living Streets” θα υλοποιηθεί τις ημερομηνίες:

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

  • Ώρα έναρξης 18:00 μ.μ.

O προϋπολογισμός του έργου είναι 50.000€, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2023» (Άξονας Προτεραιότητας 4 «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες»). Το έργο εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της αστικής αναζωογόνησης. Στόχος του είναι η πιλοτική  μετατροπή πολυσύχναστων δρόμων πόλεων σε χώρους συνάθροισης πολιτών, ανταλλαγής ιδεών, ανάπτυξης κοινωνικών δραστηριοτήτων και προώθησης ήπιων μορφών μετακίνησης (π.χ. με ποδήλατο), μέσω της μερικής ή ολικής απαγόρευσης κίνησης των οχημάτων.

Επιπλέον, σημαντικός στόχος του έργου είναι και η ενεργός εμπλοκή των πολιτών στον χωροταξικό σχεδιασμό που θα οδηγήσει στην υιοθέτηση πολιτικών με επίκεντρο τον πολίτη και όχι το αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα, επιδιώκεται να ενισχυθούν οι κοινωνικοί δεσμοί και να προωθηθεί η προστασία του περιβάλλοντος.

Εκτός από τον Δήμο Καρπενησίου, στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί οι δήμοι Αιγιαλείας και Καβάλας.