Αναμνηστικά δώρα για τα παιδιά του Συλλόγου

Μετά από τέσσερα χρόνια διαδικασιών, χθες 12 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε σε μια συγκινητική εκδήλωση η παραλαβή του λεωφορείου δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στον Δήμο Καρπενησίου. Η προσπάθεια ξεκίνησε από το 2013 με την κίνηση του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων Α.με.Α ΠΕ Ευρυτανίας να ζητήσουν ένα λεωφορείο για τις μετακινήσεις των ατόμων με αναπηρίες που ζουν στην Ευρυτανία. Ψυχή και ακούραστη εργάτρια του σκοπού η  Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κριπάση – Μπάρκα  , η οποία αφιέρωσε  πολύτιμο χρόνο και ενέργεια για να γίνει πραγματικότητα αυτό το όραμα και παράλληλα η ανάγκη  του Συλλόγου. Ο τότε δήμαρχος Καρπενησίου κ.  Κώστας Μπακογιάννη ανέλαβε την πρωτοβουλία  και μετά από προφορικές και δια ζώσης συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους του Ιδρύματος , υποβλήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αίτημα χρηματοδότησης από τον Δήμο Καρπενησίου. Σήμερα το λεωφορείο παραδόθηκε από τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων Α.με.Α ΠΕ Ευρυτανίας στο Δήμο Καρπενησίου, με τον δεσμευτικό όρο να εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησης των ατόμων με αναπηρίες των δομών και όλων των δημοτών. Σήμερα το λεωφορείο θα καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησης του Ιδικού Νηπιαγωγείου, του Ιδικού Δημοτικού, του Ιδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία στο Καρπενήσι, του ΚΔΑΠ ΜΕΑ, καθώς και μεμονωμένες ανάγκες για μετακίνηση ατόμων και τις μετακινήσεις του Συλλόγου δωρεάν.

Η κα Κριπάση – Μπάρκα εξέφρασε την ικανοποίησή της και αφιέρωσε την εκδήλωση στα παιδιά του Συλλόγου, τα οποία είναι η κινητήριος δύναμη της δράσης του. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης δήλωσε: ‘‘ Τα παιδιά και οι γονείς του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων Α.με.Α ΠΕ Ευρυτανίας εκφράζουν την χαρά και την ευγνωμοσύνη τους στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την δωρεά του λεωφορείου μετακίνησης ΑΜΕΑ. Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Σύλλογο, αλλά και για την πόλη μας ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο, να πραγματοποιεί το αίτημά μας. Οι γονείς των ατόμων με αναπηρία γνωρίζουμε από τα παιδιά μας τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην μετακίνησή τους, δηλαδή να μπορούν με άνεση να επισκεφτούν το σχολείο, το γιατρό, το εστιατόριο, την εκκλησία’’.


Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στους εκπροσώπους του Ιδρύματος Νιάρχου

Η εκδήλωση   πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου και παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Σουλιώτης , ο οποίος τόνισε την σημαντική αυτή προσφορά και  την άριστη συνεργασία που υπήρχε με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την υλοποίησή της  και απένειμε  τιμητική πλακέτα στους εκπροσώπους του Ιδρύματος Νιάρχου, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου δήλωσε για την παραλαβή του λεωφορείου: ‘‘Ευχή όλων μας είναι  το λεωφορείο να κάνει πολλά χιλιόμετρα μεταφέροντας τα άτομα με αναπηρίες βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της ζωής τους’’.

Επίσης, την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γεώργιο, ο οποίος έκανε και τον αγιασμό του λεωφορείου , ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας κ. Τασιός , Περιφερειακοί Σύμβουλοι ,ο Πρόεδρος του ΔΣ ,  Αντιδήμαρχοι, η Γενική Γραμματέας,  Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι διευθυντές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρπενησίου και του ΕΚΑΒ.