Ο Εθελοντών Ν. Ευρυτανίας κατά των Νεοπλασματικών Ασθενειών «Αγώνας Ζωής», ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν σε μια ακόμα δράση του,  χαρίζοντας δύναμη σε γυναίκες, συμμετέχοντας στη δράση του Συλλόγου’ Άλμα Ζωής’. Περίπου 15 κοτσίδες παραδόθηκαν και θα αποσταλούν από τον Σύλλογο της Ευρυτανίας στο ‘Άλμα Ζωής’ για την κατασκευή περουκών σε γυναίκες ασθενείς με καρκίνο που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία.

Χαρίζοντας τα μαλλιά σου χαρίζεις δύναμη στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος γυναικών με Καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» πραγματοποιεί για 6η χρονιά το πρόγραμμα δωρεάς μαλλιών «Χάρισε Δύναμη» με στόχο την παροχή περουκών σε γυναίκες ασθενείς με καρκίνο που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν περούκα. Η συμβολή κάθε ατόμου που είναι έτοιμο να αποχωριστεί τα μακριά του μαλλιά, είναι πολύτιμη και δίνει τη δυνατότητα στη δράση να συνεχίσει το έργο της για 6η χρονιά! Μαζί με τους εθελοντές όλης της Ελλάδας καταφέρει να συλλέξει όλα αυτά τα χρόνια πάνω από 50.000 κοτσίδες και ήδη 560 γυναίκες έχουν πάρει τη δική τους περούκα μέσω του προγράμματός.

Προδιαγραφές δωρεάς μαλλιών για το «Χάρισε Δύναμη»

  • Μήκος τουλάχιστον 20 εκατοστά. Πιάστε τα μαλλιά σε αλογοουρά με ένα λαστιχάκι και μετρήστε τα μαλλιά ακριβώς πάνω από το λαστιχάκι που συγκρατεί την αλογοουρά έως τις άκρες.
  • Τα μαλλιά μπορούν να είναι βαμμένα με φυτικές βαφές, χρωμοσαμπουάν και ημι-μόνιμες βαφές, όχι μόνο μόνιμες. Δεν θα πρέπει να έχουν υποστεί ντεκαπάζ, μόνιμη βαφή ή χημική επεξεργασία.
  • Με λιγότερο από 5% λευκές τρίχες. Μαλλιά γκρίζα ή εντελώς λευκά δεν είναι κατάλληλα.
  • Σπαστά ή σγουρά μαλλιά είναι αποδεκτά, μπορείτε να ισιώσετε τα μαλλιά σας για να μετρήσετε.
  • Τα μαλλιά θα πρέπει να είναι φρεσκολουσμένα και τελείως στεγνά.