Συνεχίζεται απρόσκοπτα το έργο: «Ανάπλαση γέφυρας “Καμάρας” Δομιανών και περιβάλλοντος χώρου», προϋπολογισμού 165.000 €, το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Μετά τη δημοπράτηση του έργου από το Δήμο Καρπενησίου και την έναρξη των εργασιών, κρίθηκε αναγκαία η τροποποίηση της αρχικής προγραμματικής σύμβασης -μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Καρπενησίου- και η υπογραφή νέας με τη συμμετοχή και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Η νέα προγραμματική σύμβαση εγκρίθηκε με την έναρξη του νέου έτους και οι εργασίες στο γεφύρι και τον περιβάλλοντα χώρο συνεχίζονται με την εγκεκριμένη από το ΥΠΠΟΑ μελέτη και υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.

Υπενθυμίζεται, ότι το έργο αφορά:

  • Στην επισκευή, αποκατάσταση και ενίσχυση της στατικής επάρκειας του γεφυριού.
  • Στη βατότητα του μονοπατιού, ώστε να αποκατασταθεί η πρόσβαση στο γεφύρι.
  • Στην κατασκευή μικρής ξύλινης πεζογέφυρας κατά μήκος του μονοπατιού.
  • Στη διαμόρφωση πλατώματος με καθιστικό για θέαση προς το γεφύρι.  

«Το πέτρινο γεφύρι χρονολογείται από το 16ο αιώνα και ασμένως συμπράξαμε με το Δήμο Καρπενησίου, προκειμένου να χρηματοδοτήσουμε την ανάπλασή του. Πολύτιμος σύμμαχος μας σε αυτή την προσπάθεια είναι πλέον και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε μετά την υπογραφή της νέας προγραμματικής σύμβασης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.