Σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, προβλέπεται μπαράζ πληρωμών τις επόμενες ημέρες. Τα αναδρομικά στους συνταξιούχους που έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μαζί με τις τακτικές πληρωμές των συντάξεων του Αυγούστου.
Οι συνταξιούχοι θα λάβουν κατά μέσο όρο 50 ευρώ αύξηση. Για παράδειγμα συνταξιούχος που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση τον Δεκέμβριο του 2016 με μισθό ύψους 1.500 ευρώ και 39 έτη ασφάλισης, θα δει αύξηση 100 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι τα αναδρομικά του θα φτάσουν τις 2.100 ευρώ. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΕΦΚΑ αναφορικά με τις πληρωμές των συντάξεων, όπως αυτός αποφασίστηκε στο τελευταίο Δ.Σ του φορέα:

  • Στις 26 Ιουλίου 2021, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ, που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 27 Ιουλίου 2021, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 28 Ιουλίου 2021, ημέρα Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 29 Ιουλίου 2021, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔEΗ. (με πληροφορίες από enikonomia.gr)