Ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ο Φάνης Σπανός

0
1664

Σύνθημα: ‘‘Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας’’

Σε ανοιχτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 19 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, στην πόλη της Λαμίας,   παρουσία εκατοντάδων πολιτών της Στερεάς Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων έδωσαν το “παρών” και δήλωσαν την στήριξή τους, πρώην υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύσσωμη η Περιφερειακή Αρχή, καθώς και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αριστείδης Τασιός και η Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα Καλαντζή.

Ανακοινώνοντας το όνομα του Συνδυασμού «Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας», που αποτελεί συνέχεια του συνδυασμού «Αλλάζουμε στην Καρδιά της Ελλάδας» που ίδρυσε ο Κώστας Μπακογιάννης πριν από 5 χρόνια,  ο Φάνης Σπανός τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα για τη Στερεά Ελλάδα είναι “να μην χαθεί ούτε μια ώρα δουλειάς και να συνεχίσει η Περιφέρεια την επιτυχημένη πορεία, που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια”. Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν και να γίνουν οι ίδιοι μέρος της νέα προσπάθειας που ξεκινά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ανεξάρτητα από την κομματική και ιδεολογική τους ταυτότητα. 

Ο 34χρονος επικεφαλής του Συνδυασμού έδωσε έμφαση στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της ομάδας, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει στο επίκεντρο την καθημερινότητα των πολιτών και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους, μέσα από κοστολογημένες, στρατηγικά σχεδιασμένες δράσεις και αυστηρά χρονοδιαγράμματα.

Φάνης Σπανός, Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας: “…Αυτό που αξίζουμε είναι μια Περιφέρεια Ανοικτή, μια Περιφέρεια της ελπίδας και των ευκαιριών… Επιμένουμε σε μια Περιφέρεια που δεν ακολουθεί, αλλά οδηγεί τις εξελίξεις – Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας”

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Φάνη Σπανού

“Ξεδιπλώσαμε ένα πρόγραμμα 580 εκατομμυρίων ευρώ”

 “Να ανανεώσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης”

Να μεγαλώσουμε κι άλλο την πίτα, αλλά να την μοιράσουμε δίκαια και σωστά”

 “Να διεκδικήσουμε περισσότερα και για περισσότερους”

Ο Φάνης Σπανός, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι άνθρωπος των μεγάλων υποσχέσεων, που δίνονται προεκλογικά και δεν τηρούνται. Μίλησε για τα έργα και τα αποτελέσματα, που κάνουν την αυτοδιοίκηση να ξεχωρίζει. Τονίζοντας ότι η Περιφέρεια έχει κάνει πολλά και σημαντικά βήματα δήλωσε ότι:

Η Περιφέρειά μας είναι και πρέπει να παραμείνει ισχυρή. Και να δυναμώσει κι άλλο. Να πετάξει ψηλότερα, να μας κάνει ακόμη πιο χαρούμενους που είμαστε πολίτες της. Και για να γίνει αυτό, δεν αρκεί να μείνουμε σε όσα κάναμε μέχρι σήμερα. Οφείλουμε να συνεχίσουμε, να βάλουμε ξανά τα δυνατά μας, να δουλέψουμε πιο σκληρά, να διεκδικήσουμε περισσότερα για περισσότερους. Με την εμπειρία που έχουμε πλέον συσσωρεύσει, αλλά και με τον ίδιο ενθουσιασμό που  είχαμε στο πρώτο μας ξεκίνημα.”